17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Můj první srnec
Můj první srnec
vloženo: 9.6.2016 19:31
autor: Iveta Coufalíková

úlovky (svět)

Dnes ráno " LOVU ZDAR "
Dnes ráno " LOVU ZDAR "
vloženo: 24.4.2019 10:42
autor: Michal / admin /

trofeje

Srnec
Srnec
vloženo: 13.9.2019 11:35
autor: David Zimek

zvěř v přírodě

Liška
Liška
vloženo: 24.1.2020 06:15
autor: Josef Vršan

zbraně

Mistrovské dílo z Brna
Mistrovské dílo z Brna
vloženo: 5.3.2014 00:22
autor: Andrej Mrlian

fotopast

pastier
pastier
vloženo: 16.11.2012 17:15
autor: ivan

myslivecké umění

jeleň
jeleň
vloženo: 31.1.2015 14:47
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243661 fotek (10 dnes)
  • 8551 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (7 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760994 komentářů fotek (9 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362916 hlasování fotek (54 dnes)
  • 57303 hlasování videí (0 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 9 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1369x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.