17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Daniel z Bielej Skaly
Daniel z Bielej Skaly
vloženo: 31.1.2012 20:38
autor: Richard Heger

úlovky (svět)

sibiř
sibiř
vloženo: 29.9.2015 21:28
autor: František Strnad

trofeje

Kuba a Kubula
Kuba a Kubula
vloženo: 18.6.2019 06:57
autor: Petr Hruška

zvěř v přírodě

Liška
Liška
vloženo: 9.2.2018 06:05
autor: Josef Vršan

zbraně

Lovecký tesák s damaškovou čepelí
Lovecký tesák s damaškovou čepelí
vloženo: 13.2.2016 11:34
autor: Karel Obrtál

fotopast

Liška.
Liška.
vloženo: 17.1.2018 14:19
autor: Bohumír Petříček

myslivecké umění

Glejt na krále honu
Glejt na krále honu
vloženo: 12.11.2017 08:23
autor: Jiří Netík
Statistika
  • 243661 fotek (10 dnes)
  • 8551 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (7 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760994 komentářů fotek (9 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362916 hlasování fotek (54 dnes)
  • 57303 hlasování videí (0 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 15 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1368x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.