17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Říje 2016
Říje 2016
vloženo: 25.10.2016 11:35
autor: Zdeněk Němejc

úlovky (svět)

Buvol kaferský-splněný africký sen
Buvol kaferský-splněný africký sen
vloženo: 4.1.2012 19:06
autor: Josef Langmajer

trofeje

Srnec
Srnec
vloženo: 22.10.2020 14:33
autor: Frantisek Jenik

zvěř v přírodě

Na naháňce,netrefil...
Na naháňce,netrefil...
vloženo: 31.1.2013 12:39
autor: Pavel Morávek

zbraně

Část mé sbírky
Část mé sbírky
vloženo: 12.7.2014 15:54
autor: Karel Obrtál

fotopast

budúci kráľ...
budúci kráľ...
vloženo: 9.7.2019 12:50
autor: pali1

myslivecké umění

Rys..
Rys..
vloženo: 5.3.2013 18:58
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243637 fotek (0 dnes)
  • 8550 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (0 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760971 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362802 hlasování fotek (6 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39912 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 2 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1253x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.