17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Srnec z Bíle Vody
Srnec z Bíle Vody
vloženo: 8.2.2014 17:05
autor: Martin Žák

úlovky (svět)

Parochniar
Parochniar
vloženo: 8.5.2017 11:46
autor: NH

trofeje

Dnešní oslava sv. Huberta.
Dnešní oslava sv. Huberta.
vloženo: 4.11.2017 17:44
autor: Petr Waclawek

zvěř v přírodě

siesta
siesta
vloženo: 30.4.2012 06:28
autor: Vít Hlavica

zbraně

Belgičanka s vyhazováky
Belgičanka s vyhazováky
vloženo: 10.7.2017 21:30
autor: Jiří Netík

fotopast

...
...
vloženo: 30.5.2014 13:12
autor: Bohumil Koláček

myslivecké umění

Lovecký portrét
Lovecký portrét
vloženo: 1.2.2012 10:08
autor: Carpin
Statistika
  • 243712 fotek (9 dnes)
  • 8557 videí (2 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9795 inzerátů (0 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761031 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363226 hlasování fotek (47 dnes)
  • 57305 hlasování videí (0 dnes)
  • 39919 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 8 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Kobylka zpěvavá

Tettigonia cantans patří mezi největší druhy kobylek střední Evropy. Samci dorůstají délky až 30 mm, samice až 35 mm. Tento druh je charakteristický zeleným zbarvením s podélnou hnědou kresbou na hřbetě. Samice mají výrazně prodloužený kladélkový orgán, který přesahuje délku jejich křídel. Dospělci se objevují od poloviny července do října. Kobylka zpěvavá je rozšířena ve střední a severní Evropě, včetně České republiky. V naší krajině se vyskytuje převážně v nižších a středních polohách. Ve vyšších nadmořských výškách, zejména v horských oblastech, je méně častá. Preferuje vlhčí stanoviště.
Na rozdíl od své příbuzné, kobylky zelené (Tettigonia viridissima), kobylka zpěvavá téměř nelétá. Zpívá od poledne až do noci. Její zpěv je hlasitý, slyšitelný až na 50 metrů, a tvoří jej několikasekundové strofy s lehce stoupající intonací. Zpěv večer přechází do nepřerušovaného tónu. Tento druh je převážně masožravý, živí se hmyzem, ale příležitostně také rostlinnou stravou.
Samice klade vajíčka do vlhkého půdního substrátu.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 4.1.2026 10:24
zobrazeno: 2703x
hodnocení: 2 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.