Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

Životní jelen v našem revíru
vloženo: 22.11.2025 10:36
autor: Miroslav Šálek
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17438)
- úlovky (svět) (2321)
- trofeje (4709)
- historie (3861)
- zvěř v přírodě (43894)
- zvěř v zajetí (3702)
- příroda (40108)
- lovecké výstavy (1564)
- lovecký pes (13578)
- zbraně (2631)
- lidé (4700)
- fotopast (16144)
- myslivecké umění (4895)
- myslivecký interiér (463)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7187)
- ptactvo v přírodě (20837)
- hmyz v přírodě (7550) (2 dnes)
- obojživelníci a plazi (1361)
- květiny a houby (15781)
- myslivecké stavby (3951)
- sokolnictví (511)
- ostatní (24750) (1 dnes)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)

LIŠKY
vloženo: 5.2.2012 23:29
autor: Petr Smrčka
úlovky (svět)

lov v PL
vloženo: 19.10.2014 17:12
autor: Svatoslav Ščudla
trofeje

Říje 2012
vloženo: 2.2.2013 10:51
autor: Aleš Náhlý
zvěř v přírodě

Možná troubí naposled
vloženo: 15.10.2014 08:12
autor: Děda z lesa
zbraně

Sesřičky naposledy
vloženo: 6.10.2013 16:00
autor: Jan Frank
fotopast

Náš král
vloženo: 16.3.2018 19:58
autor: Petr Hruška
myslivecké umění

jazvec
vloženo: 15.4.2019 18:59
autor: Marek Horňák
Statistika
Připomínky a názory
Fotografie
| « novější foto | starší foto » |
Nožík z řetězu
Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
Komentáře:
18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.










