16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

srnec
srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta

úlovky (svět)

raritka
raritka
vloženo: 17.2.2012 07:00
autor: Svatoslav Ščudla

trofeje

Dnes dokončení
Dnes dokončení
vloženo: 9.4.2015 08:31
autor: Miloslav Šlapanský

zvěř v přírodě

***
***
vloženo: 4.1.2018 16:26
autor: Daniela Badayová

zbraně

Bixa Ant.Sodia Ferlach 16/9,3×72R
Bixa Ant.Sodia Ferlach 16/9,3×72R
vloženo: 23.6.2017 08:45
autor: Igor Filo

fotopast

Rys u strženého srnčete.
Rys u strženého srnčete.
vloženo: 30.1.2019 22:44
autor: Lubomír Černý

myslivecké umění

malba na bříze
malba na bříze
vloženo: 4.1.2018 12:22
autor: Michaela Píchová
Statistika
  • 241475 fotek (8 dnes)
  • 8394 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9657 inzerátů (11 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 758753 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12982 komentářů videí (0 dnes)
  • 3357148 hlasování fotek (15 dnes)
  • 57203 hlasování videí (0 dnes)
  • 39392 registrovaných uživatelů
    4 dnes nových, 9 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Nožík z řetězu

Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 13.4.2016 20:08
zobrazeno: 4173x
hodnocení: 17 hlasů



Komentáře:

18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.