16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Môj tohotoročný
Môj tohotoročný
vloženo: 6.10.2016 21:21
autor: Igor Málik

úlovky (svět)

**
**
vloženo: 21.1.2015 12:07
autor: Svatoslav Ščudla

trofeje

Starý pán
Starý pán
vloženo: 24.7.2015 13:22
autor: Alois Kneifel

zvěř v přírodě

Obnova
Obnova
vloženo: 11.2.2015 08:39
autor: Děda z lesa

zbraně

Moje zbraně
Moje zbraně
vloženo: 17.3.2017 06:43
autor: stalmi

fotopast

...
...
vloženo: 12.5.2017 19:46
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

farbiar
farbiar
vloženo: 26.3.2014 19:07
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241428 fotek (10 dnes)
  • 8392 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9651 inzerátů (4 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 758695 komentářů fotek (9 dnes)
  • 12982 komentářů videí (0 dnes)
  • 3356959 hlasování fotek (34 dnes)
  • 57201 hlasování videí (0 dnes)
  • 39381 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 18 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Nožík z řetězu

Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 13.4.2016 20:08
zobrazeno: 4163x
hodnocení: 17 hlasů



Komentáře:

18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.