
Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

Životní
vloženo: 9.11.2025 10:27
autor: Josef Kouba
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17418)
- úlovky (svět) (2319)
- trofeje (4707)
- historie (3861)
- zvěř v přírodě (43832) (3 dnes)
- zvěř v zajetí (3702)
- příroda (40016)
- lovecké výstavy (1564)
- lovecký pes (13568)
- zbraně (2621)
- lidé (4687)
- fotopast (16116) (2 dnes)
- myslivecké umění (4884)
- myslivecký interiér (463)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7157)
- ptactvo v přírodě (20757)
- hmyz v přírodě (7469) (2 dnes)
- obojživelníci a plazi (1361)
- květiny a houby (15770)
- myslivecké stavby (3948)
- sokolnictví (511)
- ostatní (24694)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)

LIŠKY
vloženo: 5.2.2012 23:29
autor: Petr Smrčka
úlovky (svět)

PL 2015
vloženo: 13.2.2016 07:12
autor: Svatoslav Ščudla
trofeje

Stříbrný
vloženo: 11.2.2019 17:22
autor: Jeroným Levák
zvěř v přírodě

siesta
vloženo: 30.4.2012 06:28
autor: Vít Hlavica
zbraně

Stephen Grants Patent...Na žádost Jana Franka...1
vloženo: 9.5.2013 21:27
autor: František Mlčoch
fotopast

...
vloženo: 5.3.2013 16:15
autor: Josef Cimerman
myslivecké umění

farbiarka
vloženo: 31.3.2013 13:47
autor: Marek Horňák
Statistika
Připomínky a názory
Fotografie
| « novější foto | starší foto » |
Nožík z řetězu
Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
Komentáře:
18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.










