ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Inzerce E-shop
Získat aplikaci Adobe Flash Player

Vyhledávání

Přihlášení

Nejlepší fotografie

môj úspešne neúspešný doprovod...
vloženo: 1.2.2012 19:53
autor: Martin Kalamár

SEZNAM NEJLEPŠÍCH FOTOGRAFIÍ

Nejlepší video

Fotografie

Nejsilnější trofeje roku

Jelen lesní
bodová hodnota: 224 CIC
vloženo: 1.2.2012 19:53
autor: Martin Kalamár

Srnec obecný
bodová hodnota: 140 CIC
věk: 7 let
srnec
srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta

Daněk evropský
bodová hodnota: 216 CIC
váha: 86 kg
Daněk  / 216,2 CIC /
Daněk / 216,2 CIC /
vloženo: 3.2.2012 20:45
autor: Michal / admin /

Prase divoké
bodová hodnota: 127 CIC
váha: 248 kg
věk: 9 let
Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
vloženo: 24.2.2012 01:46
autor: Ivan Hruška

Muflon
bodová hodnota: 240 CIC
váha: 32 kg
věk: 7 let
Z  nástřelu
Z nástřelu
vloženo: 1.3.2012 11:35
autor: Martin Jambor

SEZNAM NEJSILNĚJŠÍCH TROFEJÍ ROKU

Statistika

• 46225 fotek (6 dnes)
  • 2675 videí (0 dnes)
  • 257 odkazů (0 dnes)
  • 1925 inzerátů (0 dnes)
  • 153 diskuzí (0 dnes)
  • 120866 komentářů fotek (2 dnes)
  • 6526 komentářů videí (1 dnes)
  • 652924 hlasování fotek (13 dnes)
  • 19800 hlasování videí (1 dnes)
  • 16502 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 2 online
    naposledy věra kašparova
    nejvíce návštěv Jiří Lengyel,starší

Fotograf měsíce

1. Lubomír Stejskal (1572 hlasů)
  2. Josef Cimerman (1090 hlasů)
  3. Jindra Peřina (990 hlasů)
  4. Josef Vršan (959 hlasů)
  5. Stanislava Geryková (766 hlasů)
  6. Míja (733 hlasů)
  7. Jaroslav Vlosovský (639 hlasů)
  8. Marika Hladká (572 hlasů)
  9. Štefan (549 hlasů)
  10. Karel B. Venzara (456 hlasů)

Připomínky a názory

Diskuze

Problém kormorán

Lukáš Doležal vložil 20.2.2011 14:02
Jak ve vašich honitbách narůstá početnost tohoto rybího predátora? Já jsem z Polabí a jejich počty posledních pár let jen a jen rostou,ale stále se nic neděje... velmi dobrý článek na http://email.seznam.cz/redir?hashId=3815954941&to=http%3a%2f%2fwww%2echytej%2ecz%2fclanky%2f1004%2fproblem%2djmenem%2dkormoran%2f
Chcete reagovat na toto téma? Zaregistrujte a přihlaste se.
Zdeněk Novák reaguje 22.4.2012 08:07
Hned jak sedne před posed tak sestřelit.
Pavel Vilšer reaguje 21.3.2012 09:31
A tak se mě dnes zadařilo, střelil jsem ráno, pomalu za tmy 2, pěkný "tupl".... a už na to máme jen 10 dnů!!-:)
Marek Šimšálek reaguje 7.3.2012 20:00
Dobrý večer páni myslivcí. Dávám vám sem další odkaz na problematiku o kormoránovi , je to z konference , která se uskutečnila v Plzni. http://www.chytej.cz/clanky/1168/konference-crs-o-kormoranovi/
Patrik Dvořák reaguje 11.2.2012 15:15
No jasně jak jinak a kdo je proti at ty škody platí.
Josef Kouba reaguje 10.2.2012 22:49
Na nocovišti malorážkou...
reaguje 10.2.2012 08:51
Uvedu tu jen na pravou míru několik nesrovnalostí a mýtů, které tu zazněly. Dle toho, co jsem četl, naprostá většina z vás kormorány zřejmě nikdy nelovila, o jejich biologii, potravních nárocích a způsobech lovu nemá příliš velké povědomí. Primární problém je Evropská směrnice Natura 2000, kterou jsme přijali i do prováděcí vyhlášky zákona č. 114/1992 Sb. Dle Natury je kormorán chráněn v celé Evropě, ne jen u nás, čili změna zákona ve smyslu snížení stupně ochrany nic nepřinese. Produkční rybáři tím pádem akorát přijdou o kompenzaci škod. Pan Vilšer tu komentoval vyplácení škod způsobení zvláště chráněnými živočichy dle zákona č. 115/2001 Sb. Na všechny škody má stát ve fondu 15 mil. Kč, což zdaleka nestačí a vyloženě proplácí hlavně mediálně podložení kauzy, např. vlci vs. ovce v Beskydech. Kormoráni na rybochovných lokalitách ročně způsobí škody přibližně za 60 mil. Na tekoucích vodách obhospodařovaných Rybářskými svazy jsou škody nevyčíslitelné, a tudíž jde jen o dohad. Kormorán se dnes již loví na základě vyjímek vydaných prostřednictvím "Opatření obecní povahy" po celém JM kraji na tekoucích vodách. Zde ovšem nastává zásadní problém, kdo to má provádět, protože tento pták není lovnou zvěří a hned tak nebude, protože jakmile se tak stane, je velká obava, že se stát zbaví odpovědnosti, kterou pak hodí na hlavu myslivcům. Z toho jsme se mohli někteří již ponaučit - viz. divoká prasata a škody na zemědělských kulturách. Stát po mnoha našich urgencích a jednáních dospěl k názoru, že kormorána eliminovat musí, nicméně se to teď točí uvnitř MŽP, MZe a ČMMJ a hledá se uspokojivé řešení (asi půl roku). Co se týče samotného lovu, mám s ním několik zkušeností. Kormoši jsou velmi chytří ptáci a dokáží na velkou vzdálenost zpozorovat nimroda se zbraní. Z těchto důvodů je lov na hřadu nejefektivnější. Lovíme je i na tocích, kdy přetahují. Ideálně v mlze. Je třeba mít na paměti, že 4 mm brok je ideální v kombinaci se střelbou do 40 m. Kormoráni jsou na ránu dost odolní. Párkrát jsem zažil lov lovícího kormorána, kdy se potápí a vynořuje. Mačkám v okamžiku, kdy se vynoří, což lze pěkně sledovat podle bublin. Zkrátka myslivci v JM kraji, pokud chcete kormorány lovit, kontaktujte hospodáře rybářské organizace, která na příslušném toku, protékajíce vaším MS, hospodaří a vyžádejte si pověření. Toto vám jistě ochotně dají.
Marek Šimšálek reaguje 9.2.2012 20:26
Patrik Dvořák : Asi tady , je to fakt smutný :-( http://www.chytej.cz/rybarska_videa/1428/cerna-smrt-v-plzni/
Patrik Dvořák reaguje 3.2.2012 11:29
Kde jsou ty potvory teď????
Pavel Procházka reaguje 20.1.2012 14:05
Souhlasím s panem Vilšerem, byl jsem na Slovensku a zrovna měli sčítání kormoránů na Váhu. Má jich být na celém povodí 800, nasčítají 2500, takže mají povolený 1700 odstřel a nedělají kolem toho žádné cavyky. Mimochodem u nás, jak zamrznou jezera, tak jich 200 vletí párkrát na řeku a je vymalované. Teď jsem někde četl, že na Jižní Moravě mají nějaký odstřel povolit, ale pouze na tekoucích vodách, ale než se úředník pohne tak budou pryč a na podzim jich doletí jednou tolik.
František Bárta reaguje 12.1.2012 21:30
Čemu se divíš Patriku? Zimní pneu jsou povinný a taky je vlastně mít nemusíš.Co na to říct.
Patrik Dvořák reaguje 12.1.2012 19:38
No tak a zase nic, proč chtějí dávat možnost plašení a lovu jen na tekoucích vodách a na rybnících platit škody, ono se to asi někomu vyplatí, že??? Je tady normálně bordel, kdyby prostě povolili lovit odstřelem a dali 500,-kč zástřelný byylo by to za pár let vyřešený,ale tady se musí vymýšlet p....ny a zase nic,že??
Marek Šimšálek reaguje 12.1.2012 14:57
Zdravím , možná se už ledy konečně pohnou a bude se stím konečně vláda zabívat a přeju aby vám umožnila jejich stavy snížit. Je to někde okolo 13.50 minuty :-) http://voyo.nova.cz/product/zpravy/27256-televizni-noviny-11-1-2012
Marek Šimšálek reaguje 20.12.2011 21:04
Pavel Vilšer no a tady je právě ten kámen úrazu , jinde to jde , unás to nemůže jít , páááč tady v té republice je všechno naruby a do toho hlavně ty zákony :-(. Jinak přeji hezký večer . :-)
Marek Šimšálek reaguje 20.12.2011 21:02
Dobrý večer . Patriku , taky do toho moc nevidím , jen mě šlo hlavně oto , aby se veřejnost a lidi co mají co do činění s Kormoránem o tomto problému dozvěděli a to co nejvíc. Díky za reakci :-)
Pavel Vilšer reaguje 20.12.2011 10:38
Lovit Kormorána na nocovištích, jak jsem slyšel od slováků, je to nejrozumější co může být, po malorážce prý ani nevzlétnou.....-:)
Patrik Dvořák reaguje 20.12.2011 08:29
Ahoj Marku, teď jsem dočetl článek a viděl video co jste tady nastínil. Jedním slovem hnus, ono jako všechno v tomto státě za posledních 20 let .Tady nemá cenu cokoliv psát, já jsem na jaře viděl papíry , kde je možno lovit kormorána a ta naše říčka tam není a víš co, mě to nemusí vadit, jsem myslivec a na rybníčku kde chytáme, tam nepřiletí, tam přišmatle akorát vydra a to se pořeší a je zase chvilu klid. No ,ale když ty černý svině vidím, i zadarmo je(plaším olovem) oceláky neuznávám, myslim si, že to je další chyba v zákoně, jako stovky jinejch, tudíž nekomentovat a držet se toho nejlepšího.Nerozumím tomu, snad jen to, že ty zasraní ouřadi nejsou zodpovědní za ty svoje rozhodnutí a za to si můžeme sami. No kdyby to bylo na mě - 1) Lov na nocovištích okamžitě povolit, není důvod si myslet,že je to proti nějaké tradici, tady jde o ochranu naší přírody a našich ryb. 2)Okamžitě platit zástřelné a jak dobře počítal ten chlapík v tom videu, motivace zajímavá a myslim si, že by na ně některý MS i dělaly hony, co se týká těch počtů je to jasný!!! 3) Pokud někdo by jako myslim tím,,ochranáře" protestoval ,ať se podílí na placení škod, vona je ta drzost přejde. Jinak na konec bych chtěl říct, jak se může něco dobrýho stát v tom našem posranym , rozkradeným státě, když se nenajde rychlá jednoduchá shoda na takovýmdle ,pro mě zatim řešitelným problému???
Marek Šimšálek reaguje 19.12.2011 20:16
Dobrý večer , před pár dny , jsem vám sem dal odkaz na článek o Kormoránovi Velkým. Nevím sic z jakého důvodu to odtuď zmizelo, jestli to nějaký admin smazal , což je škoda , ale je mě to líto. No dneska vyšel po roce další článek o Kormoránovi Velkým , kde se to přímo týká i vás a je tam i půlhodinové video o celkovým problému tohoto ptáka co nám rybářům dělá nemalé škody. Doporučuji opravdu si to pustit a přečíst , velmi zajimavé výsledky a poznatky , a hlavně zatím neřešitelnej problém. Děkuji a Lovu zdar. Dávam sem znova odkaz o této problematice. loňský článek p.Míry Ospreje, který se o toto zasloužil a jemu a podobným velikej dík. http://www.chytej.cz/clanky/1004/problem-jmenem-kormoran/ Dnešní nový článek : http://www.chytej.cz/clanky/1128/kormoran-jak-to-bude-dal/ Video : http://www.chytej.cz/rybarska_videa/1395/
Marek Šimšálek reaguje 19.12.2011 20:15
Dobrý večer , před pár dny , jsem vám sem dal odkaz na článek o kormoránovi Velkým. nevím sic z jakého důvodu to odtuď zmizelo, jestli nějaký admin to smazal , což je škoda , ale je mě to líto. No dneska vyšel po roce další článek o Kormoránovi Velkým , kde se to přímo týká i vás a je tam i půlhodinové video o celkovým problému tohoto ptáka co nám rybářům dělá nemalé škody. Doporučuji opravdu si to pustit a přečíst , velmi zajimavé výsledky a poznatky , a hlavně zatím neřešitelnej problém. Děkuji a Lovu zdar. Dávam sem znova odkaz o této problematice. loňský článek p.Míry Ospreje, který se o toto zasloužil a jemu a podobným velikej dík. http://www.chytej.cz/clanky/1004/problem-jmenem-kormoran/ Dnešní nový článek : http://www.chytej.cz/clanky/1128/kormoran-jak-to-bude-dal/ Video : http://www.chytej.cz/rybarska_videa/1395/
Patrik Dvořák reaguje 31.8.2011 21:34
Problém by nebyl, kdyby zákonodárce nebyl debil.
Pavel Vilšer reaguje 31.8.2011 11:02
Milý kolego Wenzle, plně jste pochopil smysl mého dotazu! Ano o toto tady jde, protože zákon hovoří "o lovu vodního ptactva" oceláky, aniž by dále blíže určil zda v okolí vodních ploch, či kdeloli! A jsem si z logiky věci téměř jist, že by se mělo proto jednat i o klasickou, tedy olověnou střelu z malorážky! Osobně z toho nejsem nadšen, máme 1 hon na 43ha rybníku 3.9., a podle toho jak lítají třeba poláci choholatí, tak ti už jsou oceláky nedosažitelní.
Jiří Wenzl reaguje 30.8.2011 12:59
To by mne tedy zajímalo, jak je to s tím vodním ptactvem a municí do brokovnic, jestliže to ptactvo je daleko u vody. Třeba hejno husí na poli.
Pavel Vilšer reaguje 30.8.2011 08:08
To vím-:), ale jak je to podle toho nového zákona o používání oceláků na vodní ptactvo! O té malé kul. ráži jsem se zmínil jen tak mimo...
tomas baca reaguje 29.8.2011 21:51
pavle u nás kormorány loví bud malorážkou nebo reminktonem a poslouchaj na to
Pavel Vilšer reaguje 29.8.2011 08:50
Tak by mě zájímalo, přátelé, zda je k lovu kormorána brokovnicí, třeba použít "oceláky"? Zákon říká..na lov vodního ptactva... a co, když budu lovit malou kulovou zbraní?, tato eventualita nebyla myslím ani zmiňována, či byla opomenuta!
František Bárta reaguje 8.7.2011 09:00
No tak,víc neumíš? To je mi tě líto. Jestli ti při tom běhání,nevyběhl i zbytek mozečku BLBEČKU.
František Bárta reaguje 7.7.2011 17:09
Já nevím,proč nám ten trotl říká,že jde běhat? Vždyť mu to nikdo nevěří.Spíš jde pytlačit kormorány,aby měl se psem co do úst.
tomas baca reaguje 7.7.2011 15:52
taj je pak pozdravuj až pojedeš svojí skořápkou po moravě
tomas baca reaguje 6.7.2011 18:17
pavle letos sem jich viděl už osum plavat po moravě od postřelmova na mohelnici a lítat se jim nechtělo jen se tak převalovali na vodě asi sou nějací degenerovaní či co
Pavel Vilšer reaguje 6.7.2011 08:32
Pánové, včera jdsem viděl v sekci fotek-úlovků jednak fotografii ulovené šedivky a kormorána. Tuším,že dva dny předtím, dokonce 4 ulovené straky. Je dobře,že se ještě někdo věnuje této pernaté, škodící myslivosti, a rybám. Každý ulovený kus ulehčí ekosystému, který je zásluhou ochránců přírody nesmírně zatížen!
Martin Surý reaguje 17.5.2011 13:51
Scela souhlasím s tím kormorána ne ze zákona chránit nýbrž ze zákona střílet , jelikož jsem i rybář ,srdce mi krvácí když vidím ,jak kormoráni pustoší naše vody,je to opravdu hrůza.Bylo by záhodno s tím to tématem něco udělat ,protože jinak to bude mít fatální důsledky na naše vody.Děkuji Surý.
Pavel Vilšer reaguje 23.4.2011 20:43
V Pohořelické soustavě rybníků a chovných zařízení, kde kormorán dělá několikamilionové škody týdně, věšeli kolem sádek střelené kormorány za vesla, a jak jsem slyšel, nalítavali pak více nad rybníky než nad sádky, Osobní zkušenost s tím ale nemám. Přezto jsem zastáncem toho, že kormorán musí být zejména v zimě masivně loven na potkání nejlépe již ze zákona!
Pavel Vilšer reaguje 11.4.2011 20:01
To bude Martine tím, že jsi dosud nepochopil PRONIKAVOU INTELIGENCI jana.....-)
MartinToman reaguje 10.4.2011 21:27
zdravím, tak tady pročítám diskuze a spíš mi přijde, že pan Jan, spíše provokuje záměrně za účelem pobavení. Vždyť to snad ani není možný, aby člověk, který se snaží alespoň trošku angažovat, v něčem ohledně ochranářství, natož pak myslivosti vypouštěl tolik nesmyslných a zcestných, nebo dokonce zvěři škodících prohlášení. jestli to tak není tak si troufám tvrdit, že naprostá většina z ostatních toho věděla mnohem více už před desátým rokem života.
Pavel Vilšer reaguje 9.4.2011 14:58
Nemám chuť ani zájem se s tebou přít, Jane. Ty ani nevíš, že z našich daní,bráno všeobecně, jsou placeny VEŠKERÉ škody způsobené na chov. rybnících či na ovcích,které prokazatelně podáví vlk a rys, či medvěd na včelínech! Kormorán už už prokazatelně ochranu na rozdíl od jiných druhů nepotřebuje, ba právě napoak, stanovením doby lovu, by nastalo snížení jeho početnosti, a tím alespoň trochu rovnováha v biodiverzitě. My jsme my a tady, Poláci jsou v Polsku. Máš-li to"cukání" odstěhuj se tam!, když je to tam tak úžasné. A opravuji tě: doba lovu ne do 30.3., nýbrž do 31.3.....,tedy před zahnízděním! Sloganem: "Kdo co platí??? Já tedy určitě ne.", dokazuješ že vůbec nevíš která bije a tato problematika je ti vzdálená jak hvězdy! A sám děláš pro to vše, aby tohle fórum bylo fraška!!!!
Martin Myslín reaguje 9.4.2011 14:53
Experiment nevysazovat ryby na určitém úseku řeky??? To jsem se fakt pobavil, hodnotná vědecká práce. Nevidím důvod hájit a považovat za ohrožené něco čeho jsou destitisícová hejna k tomu samozřejmě každoročně škody v deítkách milionů. Celý systém přísné ochrany ohrožených druhů to staví naprosto na hlavu a když pak mám přesvědčovat jiné blbce, že je třeba ochraňovat jiné ohrožené druhy tak mi o hlavu obijí vždy kormorány, díky kterému vypá celá ochrana přírody jako cirkus s šíleným principálem.
Pavel Vilšer reaguje 9.4.2011 13:37
Škody způspbené kormorány se dotýkají všech! Všichni dasňoví poplatníci platí na tyto škody ze svých daní. Kormorán naopak není mezi živočichy u nás na ústupu,nýbrž v expanzi. Je bezpředmětné jej chránit,jako vzácného dravce spadajícího pod CITES!Bývá ho nalítnutého takový tisíc kusů,že je třeba ustanovit dobu lovu např.os 1.11. do 31.3., a v tomto rozmezí lovit až 70% jeho populace. V Německu se již začal střílet.Souhlasím nakonec s tím,že by kormorán neměl být loven na "vyjímku" nýbrž ze zákona, dle stanovené doby lovu!!! Hájit kormorána může buď demagog, či provokatér!
Pavel Vilšer reaguje 26.3.2011 08:40
Víš Lukáši, já už mám dost let,ale přece jsem pořád doufal, že se ozve nějaký solidní ochránce přírody a začne se něco opravdu dělat. Ale jak je vidno "solidní" a "ochránce" nejdou dohromady. Jinak po těch vyjímkách se musí "šlapat" od jara, a pak je využít, abych tak řekl, na 101 %....
Lukáš Doležal reaguje 25.3.2011 20:33
já bych nábojů nelitoval,ale někde je to s tou vyjimkou složitější
Pavel Vilšer reaguje 25.3.2011 20:11
Ano přesně podle názvu "Problém kormorán - není problém když máš na náboje...ještě že jsou ty vyjímky
křovák reaguje 15.3.2011 06:09
S povolením odstřelu kormorána v některých lokalitách nelze než souhlasit.
tomas baca reaguje 14.3.2011 22:42
pavle nej .komentář
Patrik Dvořák reaguje 14.3.2011 21:51
Lépe to nešlo napsat!!!!
Pavel Vilšer reaguje 14.3.2011 15:47
Lukáši, nejen Tobě,ale i všem rozumným přátelům přírody a ochrářů, co mají zájem poslouchat. Řádově před 150 lety, kdy byl u nás z půvpdní populace uloven poslední medvěd,vlk,rys a div.kočka, převzal roli vrcholného predátora člověk. Všemi válkami a vládními převraty to šlo vždy "s kopce dolů". Nyní je stav u mnoha druhů zcela neúnosný, netřeba vypočítávat, nutno brát dle lokalit. Rád bych ctil zákon, vyvážený a moudrý, psaný alespoň právníkem co je myslivec. Tam kde je přemnožen kormorán- lovit, kde výr-lovit, kde moták-lovit atd.atd. Mnozí píší,že na Slovači se střílí vlk. Ano, a to je dobře, že se s touto zvěří hospodaří,stejně jako s medvědem a rysem!! Chovat jenom proto,aby to bylo, a co s přírůstky tak to už nevím,je cesta do pekel u všech druhů fauny všeobecně. Ale nikdo neřekne, "jsem ochránce, mám rád přírodu,chtěl bych jí pomáhat. Myslivče ukaž co děláš a já budu dělat taky! Budem oba vědět dolik je zvěře užitkové a kolik myslivosti škodící a dáme společně na okres návrh se žádostí odlovu toho,toho a toho. Zatím, zákonitě veškeré i slušné snahy kontaktů myslivec-ochranář a naopak skončily vzájemným napadáním. VEŠKEROU přemnoženou zvěř je třeba tlumit(lovit) protože žije na úkor zvířat jiných a některá z nich ZCELA likvidují. U našich sousedů vše berou více pragmaticky a drží se rozumu. My zákonů a dojmů a pojmů. Takže tak, vezměte si z toho každý co jeho jest, největší problémy bývají s upřímnými nevzdělanými a zapálenými mladými ocranáři. Až si oni udělají pořádek u sebe,tak myslivci už vhledem k jejich tradici zcela jistě taky!!!.
Patrik Dvořák reaguje 11.3.2011 21:06
¨Ty hnízda hm,no a co přemnožený miši zemědělci tráví a ochranáři taky nic neříkají.Jo ale ta malorížka to je stejný jak mi jeden děd říkal,když se přemnoží pernatá tak večer někde spí tak si tam běž sednout a kde je nas...no tam spí.
Pavel Vilšer reaguje 11.3.2011 17:00
Zdeňku ještě jeden zážitek. Byl jsem loni na srnčí říji v Polsku, oblast Mazurských jezer. Průběrného srnce jsem střelil, a už jsme se vraceli. Najednou doprovod přiskočil ke stromu a začal pálit z kulovnice. Přišel jsem blíž,a viděl jak vystřílel celé hnízdo kormoránů, ve stáří "haluzníků", včetně rodičů. Když jsme odešli dál, bral mě moji kulovnici ,za stejným účelem. Měl jsem však jenom 2 náboje. Takto se s nimi pasují chlapci z "Lesow paňstwowych". Nelitují ani silný náboj...
Zdeněk Zapletal reaguje 11.3.2011 15:04
Jan se neozval,ale to příjde:-))))Přeji mnoho hezkých zážitků.
Pavel Vilšer reaguje 11.3.2011 14:54
No Zdenku, to raději ponechme, než se zase ozve nějaký ochranář :),prý potmě ani nevzlétnou., ale co jiného se dá dělat? Od 90 let min. stol. má kormorán velký nebývalý boom, díky nadšencům bez znalostí, a ignorantech na odborech život, prostředí až po samé ministerstvo. Oni nevědí jak to kde vypadá a popravdě je to ani nezajímá. Oni jsou "trendy" a to stačí. Je zajímají mnohamilionové úplatky a ne nějaký kormorán. Dopad narušení rovnováhy bývá stašný, ale chraň Bůh jim zkřivit pírko... Mám zato, že by se vše mělo v rámci možností držet na přijatelných stavech. A myslivec vzdor ochranářům musí bojovat a držet hubu. Přeji rovné broky.
Zdeněk Zapletal reaguje 10.3.2011 22:44
Pane Vilšere Vy jste asi větší drak než já. Brok je problém, již se nevrací, po malorážce vzlétnou, ale zase usednou:-))))
Pavel Vilšer reaguje 10.3.2011 19:59
Pokud jsi pohotový a máš čtverky broky,může se problém průběžně zmenšovat. Dozvěděl jsem se,že loni na Slovensku,bylo na Malém Dunaji v nocovišti kormoránů uloveno za večer pomocí světel a malorážky uloveno 74 ks !!!! kormoránů. Nemyslivecké, ale účinné. A tam, kde bylo vysoké rákosí,nadělali berličky jak pro dravce, a tam to brali druhý den, asi 20 kusů. No moc dobrá práce, kdyby i u nás se našel někdo tak šikovný..., vodám a celému ekosystémuby se ulehčilo.
Lukáš Doležal reaguje 27.2.2011 14:46
na tommto případu je vidět,že tvrzení že žádnou vodu nemůže kormorán vyžrat, pořád se rozšiřuje výskyt do míst kde před tím ani neprotahovali a najednou zde zimují a a samozřejmě loví, já jen doufám, že se situace nezačne řešit příliš dlouho...
Zálesák1974 reaguje 20.2.2011 15:35
Minulý týden,jsem se pracovně pohyboval u Světlé nad Sázavou.Řeka Sázava v úseku Havlíčkův Brod-Okrouhlice,v jednom místě napočítáno 150ks kormorána+nějaké volavky a to byl úsek cca 500 metrů dlouhý.Což je skoro 2 tuny ryb měsíčně.A takových úseků bude mnoho,před pár lety jsem tam kormorána neviděl.Hrůza,podle mě by se mělo začít něco dělat
Lukáš Doležal reaguje 20.2.2011 14:04
omlouvám se adresa je zde http://www.chytej.cz/clanky/1004/problem-jmenem-kormoran/