ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Letošní Říje
Letošní Říje
vloženo: 25.12.2015 13:48
autor: Jiri Krampera

úlovky (svět)

Raritné zlato
Raritné zlato
vloženo: 3.5.2017 08:37
autor: NH

trofeje

Dnešní oslava sv. Huberta.
Dnešní oslava sv. Huberta.
vloženo: 4.11.2017 17:44
autor: Petr Waclawek

zvěř v přírodě

Při lovu
Při lovu
vloženo: 5.3.2017 16:50
autor: Václav Vašíček

zbraně

 Stephen Grants Patent...Na žádost Jana Franka...1
Stephen Grants Patent...Na žádost Jana Franka...1
vloženo: 9.5.2013 21:27
autor: František Mlčoch

fotopast

Opatrná
Opatrná
vloženo: 5.6.2016 15:04
autor: Kamil Špaček

myslivecké umění

Diviak...
Diviak...
vloženo: 9.3.2013 22:26
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 234217 fotek (10 dnes)
  • 7996 videí (0 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8974 inzerátů (6 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 750617 komentářů fotek (30 dnes)
  • 12939 komentářů videí (0 dnes)
  • 3302068 hlasování fotek (91 dnes)
  • 56503 hlasování videí (0 dnes)
  • 37750 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 8 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

DNESNI ULOVEK

vložil: MILAN MACKU
vloženo: 1.4.2012 16:44
zobrazeno: 6985x
hodnocení: 54 hlasů



Komentáře:

17.4.2012 23:20 vložil Patrik Dvořák
Mě by zajímalo kde ten mrzák hurvínek bydlí.
6.4.2012 21:08 vložil František Havran
Pane Lengyele, já si rovněž pamatuji, kde byl zakopán pes (vlastně teda vykopaná liška). Nemyslím, že by rozšíření diskuze bylo "zbytečné". Nikdo tu nikomu nenadává do d*bilů, k*kotů atp. a diskuze probíhá slušně. Jsou tady prezentovány názory jak pro, tak proti. Od toho diskuze je - vždy jedni něco obhajují, druzí kritizují. Důležité je přesvědčit toho druhého, že pravda je na Vaši straně a prezentovat vhodně svůj názor... Ostatně jsou to myslivecké stránky, tak nevidím nic špatného, když se myslivci podělí o zkušenosti s chovem drobné zvěře a s "chovem" lišek. Někdo má zkušenost takovou, jiný makovou... Já obhajuji názor, který mám osvědčený v honitbě, ze které jsem odstoupil (neshody o přístupu k mladým lidem s výborem sdružení). Místo, kde se veškerá "škodná" tlumí co to jde - tam zajíc, bažant ba dokonce i divoké koroptve jsou. Jiná část, kde je tak trošku "Krakonošovo" - tam jdete s ohařem po poli a jediný bažant je ten, kterého nějaké děcka nakreslily na krmelec...Věřím, že například pan Wenzl to má v honitbě jinak. já mluvím ze své zkušenosti a proto mě nepřesvědčí, ani kdyby trakaře padaly...
6.4.2012 14:59 vložil Pavel Zdeněk
Dobrý den, přátelé myslivci. Nedá mi to, a musím po přečtení příspěvků také přispět nějakým tím moudrem. Zákon o myslivosti, na ochranu zvířat proti týrání atd hovoří jasně. Osobně jsem přesvědčen o správnosti norování i o jeho přínosu pro drobnou(ale nejen pro ni) Myslím že argumenty jako: co žerou lišky tam kde není drobná? a podobně jsou tak trochu mimo. Predační tlak je vždy nejsilnější v nejslabším místě potravinového řetězce. Takže logicky půjdou na řadu jako první nezabezpečené kurníky, holubníky a králíkárny. Následně drobná zvěř a tam kde není tak nastupují hlodavci zpěvné ptactvo atd atd. Můj dědeček byl do doby normalizace mysliveckým hospodářem jednoho MS na Pardubicku. O početních stavech drobné zvěře, v té době, (zejména zajíců) se nemá cenu rozepisovat. Vždy si však vzpomenu na jeho tvrzení – „buď chcete chovat drobnou nebo škodnou a černou, nic mezi tím není možné a ten kdo tvrdí opak je buď naivka nebo blázen“ A k uvedené fotografii – nechme stranou přehnanou přecitlivělost a šetřeme energií na opravdové problémy které nás myslivce tíží a které budeme muset společně řešit v blízké budoucnosti. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale trochu se mě zdá, že se někdo snaží mezi nás myslivce vrážet klín.Nenahrávejme těmto lidem vlastním hašteřením a dohadováním se o malichernostech. Krásné české myslivosti, kynologii a přírodě ZDAR.
6.4.2012 12:10 vložil Jiří Wenzl
Opravuji:..výše uvedené fotky.
6.4.2012 12:09 vložil Jiří Wenzl
Pane kolego Lengyele, pokud jde o mne, tak si ještě vzpomínám na můj úvodní diskusní příspěvek - byl o vhodnosti prezentace výše uvedené. Pokud se pak debata, ve vší slušnosti, rozvinula do šíře, tak to nebylo na škodu. Jinak souhlasím, že téma se již vyčerpalo - jsou tu přece další fotky a další příběhy...Nebývá než pogratulovat feně MMO k obeznání nory - vlastně jen hromady chrastí - a borderteriéru neuvedeného jména k úspěšnému lovu.
6.4.2012 10:08 vložil Jiří Lengyel,starší
Vážení,dopadlo tak jako jindy, poslední abonenti ani neví o čem debata začala,proto někteří již neudrží nervy v klidu a debata graduje víc nežli zdrávo,co říkáte,nechme toho...?
6.4.2012 09:58 vložil František Havran
Lišky nevyhubíme, ale aspoň zabráníme rozrůstání populace...
6.4.2012 09:54 vložil František Havran
Pane Wenzl, vy jste úžasný mistr slova... Marnost nad marnost je myšlenka, že i při "likvidování" jsme schopni lišky vyhubit. Proto lovme, co se dá...
6.4.2012 00:28 vložil Jiří Wenzl
Pane Havrane, souhlasím s Vámi, že intenzívní redukce lišek je vlastně marnost nad marnost, což dokumentuje statistika úlovků zajíce polního, již jsem uvedl níže.
5.4.2012 23:33 vložil Jan Rezek
Lovu Zdar!!!!
5.4.2012 22:30 vložil Patrik Dvořák
Tak to bych nevěřil,co tady bude za teátr,za normálně vynorovaný lišy, tady se fakt někdo p...l, kdyby je ti chlapi nechali, vlastně porušují zákon, liška je škodná a má se tlumit, tak vo co de??? Už se proberte, je jich jak nasranejch a tam, kde se chtějí zasloužit o to aby byla drobná i pro naše děcka, se noruje všechno co běhá a lítá, no a ted se třeba po...te!!!!!!!
5.4.2012 20:54 vložil martin houdek
Lovu dar!Pěkný úlovek.My máme ještě v honitbě zajíce a bažanty a norujem jak v zimě tak i na jaře.Jinak by jsme tu měli jen lišky a žádnou drobnou!
5.4.2012 20:54 vložil František Bárta
Lov norováním je povolený způsob lovu.Nevím,proč by sem tudíž nemohlo být vloženo foto.Ten,komu to vadí,je pokrytec a nevidí si na špičku nosu.To třeba rozstřelená plec srnčího je hezčí podívaná?
5.4.2012 19:42 vložil František Havran
Já to nemyslel tak, že by byl liščí manifsest, lišky se rozpočítaly, zjistily, že jich je moc, a sebraly se do jedné vedlejší honitby ;) ..... ale tam kde se tlumí a dočasně nejsou, tak se prostě stěhujou z míst, kde jich je dost - obsazují nova teritoria. Tím pádem jedni pořád loví a loví. Protože vynorujou umělé nory v honitbě a za týden je tam liška další - z kama asi ? no přece z okolí = z jiné honitby. A právě v této honitbě ubyde a přestěhuje se " k sousedům".Tím pádem někde je počet konstantí a vedle se můžou zbláznit, protože loví a loví..
5.4.2012 19:08 vložil Michal Tůma
Tos trochu přestřelila Eriko ne???!!! P. Král tě něčím urazil? Jeden starej mysliveckej BARD říkával, že myslivci si maj tykat a jestli tě uráží, že ti někdo na foru tyka tak se trochu srovnej a zymysli.
5.4.2012 18:07 vložil Daniel Kral
Pro s.Eriku.Nemyslím si ,že jsem byl drzí,ale jestli vás to tykání urazilo,tak se omlouvám.Na fotce nevidím nic španého,protože je na stránkách určených pro myslivce.A neurašte se,ale já mám doma tři baby(38,18a11 let),takže ze zkušeností vím,že ženská má vždycky pravdu.
5.4.2012 17:58 vložil bohuslav šeda
Tady mi to připadá jako spolek padlejch holek a někeré komentáře mi hlava nebere .Liška i s mladými je pryč tak vo co jde...
5.4.2012 17:40 vložil Erika Doležalová
Pana Král, nebuďte drzý, husy jsme spolu nepásli, nevzpomínám si, že bychom si tykali. To za prvé. Za druhé - věta typu "Tolik lišek.." má vypovídací hodnotu asi stejnou, jako odpověď Chleba s máslem na otázku Kolik je hodin. Napište počty, pro někoho je "tolik" třeba jen deset, pro jiného sto. A za třetí. Už v prvním komentáři jsem jasně napsala, že proti norování v podstatě nic nemám - tak tu (jako mnozí další) pořád dokola neopakujte, jak je to strašně důležité a přínosné. Většina negativních ohlasů je zde totiž směřována nikoli na samotné norování, nýbrž na vhodnost prezentace fotky z takového "lovu".
5.4.2012 15:10 vložil Jiří Wenzl
Pane Havrane, obávám se, že Vaše představa, že bychom nízkou aktivitou v tlumení lišek mohli eliminovat úsilí o redukci lišek v sousední honitbě Svatobořice-Mistřín (notabene s jejich dvojnásobnou výměrou honitby) se nezakládá na realitě. Vždyť my kromě uvedené honitby sousedíme ještě se čtyřmi dalšími (rovněž polními) honitbami, a nelze přece předpokládat, že naše případné "přebytečné" lišky migrují jen jedním směrem. Myslím, že příčinu, proč v honitbě Svatobořice - Mistřín, navzdory intenzívnímu tlumení lišek, již druhým rokem vzdali zaječí hony, je třeba hledat jinde.
5.4.2012 13:29 vložil Daniel Kral
Pro Eriku.Jo a neopakuj se prosimtě s tím,že kdyby se lišky poctivě lovily na čekaných,tak by se nemuselo norovat.Obecně já strávím víc času v revíru než doma a to nejsem jediný.U nás i v sousedních sdruženích se ročně uloví tolik lišek,že si dovolím napsat,že si jich za svůj život ani tolik neviděla.Nic ve zlém.
5.4.2012 13:19 vložil Daniel Kral
Pro Eriku.Nikdo tady nepíše,že liška je největší škodič.Zeptám se tě? Vy u vás lovíte káňata,jestřáby,motáky,krkavce nebo volavky.Asi ne co,protože to zákon nedovoluje.Když liška nevychovává mladé,tak na drobné skoro neškodí.To ví snad skoro každý myslivec.Ale v době výchovy liščat je to ten největší lovec drobné zvěře v revíru.To mi věř!A to si představ,že takových mamin máš v revíru třeba deset.Nebo i víc!Takže norování je prostě v některých oblastech velice důležité a nutné,protože dává určité části drobné,alespoň nějakou šanci na přežití!Je vidět,že si nikdy nestála nad kotlem plným drobné zvěře a jiné kořisti.A nepiš,že stála,protože to bys nemohla mít tento názor.I když.....
5.4.2012 13:11 vložil Patrik Dvořák
Nevím jak, tam všude u vás,ale tady se pěstuje pšenice, hrách,ječmen, řepka a nějaká kukuřice, vše velký lány a drobná se zvedala, ted po horších letech 2009,2010 se to lepší.Je to součinost všeho, na poli o rozloze cca¨150 ha jsme v r.2008 měli v kole snad 250 + zajíců , kdybych to uměl z videokazety poslat sem. Je jasný, že za vše nemůže liška, jde o plodiny a hospodaření,počasí i samotný lov.
5.4.2012 12:08 vložil Josef Strejc
Zdravím Milane,dobrý foto a ještě lepší výřad.U nás nemáme umělé nory,přesto za sezonu odlovím převážně na újedích,tolik škodné co na těch zmiňovaných 25.Když noruji,tak po obeznání a pak ostrému Bordovi,Jagovi už je ůplně jedno jestli jsou liščata týdení nebo dva mesíce staré,prostě je přinesou Páníčkovi.Pro Paní klárku,lišky mají v jídelníčku maso,selata prasete divokého takové řezníci nejsou. LOVU A NOROVÁNÍ ZDAR Pepa PUMPA
5.4.2012 11:27 vložil František Havran
Pane Wenzl, jenom se zeptám. Vy, jako studovaný lesák víte, že liška je teritoriální. Jak je volné teritorium - brzo ho osídluje, nemám pravdu? ......... Pokud jedno sdružení lišky neloví, tak vedlejší i když bude lovit a lovit a lovit, tak stejně se jim tam ty lišky budou stěhovat, protože ve vedlejším sdružení mají klid a množí se a množí. Tím pádem ti "aktivní" sousedi loví vlastně svůj, ale i Váš přírůstek.. Proto v honitbě, kde se lišky neloví, jich je +- pořád stejně a u sousedů se můžou posrat, protože lišky obsazují nová, prázdná teritoria... Chápu to správně ?
5.4.2012 11:19 vložil František Havran
Nepíšu, že liška je TÉMĚŘ JEDINNÁ příčina snižování stavů drobné, ale píšu pořád dokola že je to TÉMĚŘ JEDINNÁ ELIMINOVATELNÁ příčína... Teď to pomalu prezentuješ ty, že žerou šišky místo drobné (která není). Množtsví vajíček, ptáků, myší a žab lišku uživí. Ale pokud mi pořád dokola chceš tvrdit, že konkrétně tato liška s 10 liščaty bude na louce chytat myši, aby je uživila a že radši nechytne malého zajíčka, bažanta, koroptev, nebo jak psal jeden kolega v jiné diskuzi, že na vlastní oči viděl, jak liška srně doslova ukradla malé srnče, aby nakrmila mladé....budu tv názory brát jenom s úsměvem pdo vousy...
5.4.2012 10:41 vložil Erika Doležalová
Hospodaříme na něco málo přes dva tisíce hektarech, ročně lovíme okolo 20-30 dospělých lišek a odrostlých (tudíž už samostatných) liščat - a ŽÁDNÁ nebyla prašivá. Stavy zajíců jsou přesto pořád stejné a nemyslím si, že špatné. Za loňský rok je to něco přes 100 kusů ulovených a kdyby na výřadu ležel každý zajíc, na kterého se vystřelilo, jejich počet by nebyl daleko od dvou set, možná i přes. Jak je to možné, když je liška ta strašlivý zabiják? Asi ty naše lišky žerou šišky. Kuny tu taky máme, i jezevce, ale nemáme černou. Káně, moták, jestřáb..taky tu jsou. Hospodaří se jako skoro všude - řepka, kukuřice, pšenice, velké lány. Každý rok jezdíme k přátelům, kteří NEMAJÍ drobnou vůbec (vlastně, něco ano, za týden šoulaček a čekaných jsme viděli jednoho zajíce) a takové stavy lišek jsem nikde neviděla, není výjimkou jich za čekanou vidět 7..9..11... CO tam ty lišky žerou - když podle mnohých zde je liška příčinou nízkých stavů drobné zvěře? Pokud tam ty zajíce lišky vyžraly, co žerou teď? Asi jeleny a prasata.. Jinak opakuji, co už jsem napsala předtím - kdyby se každý věnoval se stejným zápalem, který věnuje lovu srnců..jelenů..muflonů..divočáků....., i liškám, pak by nebylo tolik nářků, jak jsou lišky přemnožené a škodlivé.
5.4.2012 09:31 vložil Petr Bábík
Jen pro upřesnění co napsal kolega Wenzl ano stavy zajíců i u nás klesaly proto poslední dva roky nestřílíme a dáváme jim šanci a nesnažíme se jich vybit do posledního chudáka. Při letošním sčítání zajíc byl vidět dost tak snád to tlumení je k něčemu dobré. Jinak kolego Wenzle členem ještě nejsu jen čekatelem :-) jednou možná
5.4.2012 08:54 vložil Pavel Procházka
Lovbu zdar, kdo nechce mít drobnou, tak ať nenoruje, kdo chce drobnou chovat norovat musí, každopádně bod a nenechte se otrávit hloupýmy řečma.
5.4.2012 02:00 vložil Jiří Wenzl
Ještě upřesňující dodatek - po vábení zaječím vřešidlem "naslepo" se buď nic nedělo, anebo - to když jsem v dálce pozoroval myškující lišku - tato po mém zavřeštění "vzala do zaječích". Patrně ty naše lišky znají zaječí vřeštění jen z podzimních honů. Zato myškovačka u nás funguje spolehlivě.
5.4.2012 01:22 vložil Jiří Wenzl
Zdravím taky, pane Dvořáku - my jsme polní honitba na Hodonínsku - Milotice u Kyjova (viz náš web zde: http://myslivci.agris.cz/milotice/ ), o rozloze 1057 ha, a průměrně za rok ulovíme okolo 10-ti lišek - většinou náhodně při čekané na jinou zvěř. Je nade vší pochybnost, že abychom utlumili stavy lišek na čítankové počty ( 1 ks/500ha), museli bychom lišek ulovit mnohem více. Naproti tomu v sousední rovněž polní honitbě, kde je členem kolega Petr Bábík, se tlumení lišek věnují systematicky (norováním, lapáním do pastí), a tudíž počet ulovených lišek na jednotku plochy je mnohem vyšší. Přesto za poslední tři roky je statistika úlovků zajíců tato: 2009 - Milotice 116 ks, Svatobořice-Mistřín 90 ks, 2010 - Milotice 95 ks, Svatobořice-Mistřín 0 ks, 2011 - Milotice 51 ks, Svatobořice-Mistřín 0 ks. Přitom je zapotřebí vzít v úvahu, že sousední honitba Svatobořice-Mistřín má oproti naší honibě téměř dvojnásobnou výměru (1968 ha). Úbytek zaječí zvěře v naší honitbě není způsoben predací lišky, ale změnou zemědělského hospodaření po převzetí místního ZD firmou Agrofert Andreje Babiše - čímže se násobně zvýšila rozhoha pěstované řepky olejky se všemi negatívními důsledky na zvěř. Apropos - za 27 let čenství v MS Horky Milotice jsem měl možnost pozorovat lišky při jediné činnost - myškování, přičemž okolo nich s nevelkým zájmem pobíhali zajíci. Nevím čím to je - možná neumím správně vábit, ale mé pokusy se zaječím vřeštěním vždy skončily úprkem lišky.

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.