ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Životný
Životný
vloženo: 2.9.2015 00:20
autor: Milan Michalovič

úlovky (svět)

Rumunsko dnes
Rumunsko dnes
vloženo: 12.12.2017 14:51
autor: NH

trofeje

uloveno NP Šumava, honitba Kašperskohorské městské lesy
uloveno NP Šumava, honitba Kašperskohorské městské lesy
vloženo: 18.9.2012 10:42
autor: Ondřej Koubek

zvěř v přírodě

Že by chrutí ?
Že by chrutí ?
vloženo: 6.2.2015 08:50
autor: Děda z lesa

zbraně

Nové zapažbení lankasterového kulobroku,moje práce.
Nové zapažbení lankasterového kulobroku,moje práce.
vloženo: 28.1.2020 15:49
autor: Stanislav Satoria

fotopast

ako by ich jedná mater mala...
ako by ich jedná mater mala...
vloženo: 4.5.2020 14:42
autor: pali1

myslivecké umění

.fousek..
.fousek..
vloženo: 18.1.2014 10:19
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 234107 fotek (23 dnes)
  • 7991 videí (1 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8955 inzerátů (3 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 750467 komentářů fotek (31 dnes)
  • 12939 komentářů videí (0 dnes)
  • 3301024 hlasování fotek (179 dnes)
  • 56498 hlasování videí (3 dnes)
  • 37736 registrovaných uživatelů
    3 dnes nových, 10 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Doupov 2008

vložil: Miroslav Jabůrek
vloženo: 6.7.2011 08:30
zobrazeno: 4817x
hodnocení: 11 hlasů



Komentáře:

7.7.2011 20:05 vložil Jan Horáček
Konstatuji, že všichni kritici mají vesměs pravdu. A byť je Miroslav Jabůrek třeti generací myslivců, má se stále ještě hodně co učit. Lovu zdar!
6.7.2011 22:10 vložil Michal Tůma
Klobouk dolů p. Hušek, jinak lovu zdar.
6.7.2011 22:06 vložil Miroslav Jabůrek
Teď již pane Adámku.Pokud se Vás dotklo,že Vám někdo závidí trofeje,máte na ně reagovat jako já na Vás.Není řešení uhýbat závistivým troubům.Vše se dá vysvětlit.Jsem třetí generací myslivců a je pravdou,že některé fotky mě mrzí neb nemají veškeré náležitosti,ale přes to nevidím důvod,proč se nerozdělit o radost z ůlovku s ostatními.Myslím si,že zvěř námi slovená si to přece jen zaslouží.S pozdravem Lesu a lovu zdar Jabůrek M
6.7.2011 21:50 vložil patrol
Pane Jabůrek je mi Vás upřímě líto... to že jsem neměl ve fotoalbu trofeje a úlovky způsobilo mnoho lidí, kteří závidí to co jsem za svůj život nalovil a stejně tak smazalo své fotografie úlovků z celého světa spousta členů tohoto fora,(např Sláva Dolníček) kteří se řadí do řad opravdovích myslivců. Jestli Vám vadí, že rozmnožuji Orli skalní a že umím vařit lahůdky ze zvěřiny, tak je mi Vás líto dvojnásob, ale alespoň udržuji tradice, ctím ulovenou zvěř a uznávám naše myslivecké patrony,o čemž nemáte ani ponětí co znamená. A aby jste se nerozčiloval nad tím, že zde mám uvedenou přezdívku, tak se Vám osobně představuji jako jsem zde udělal mnohokrát. František Adámek.
6.7.2011 21:43 vložil Miroslav Jabůrek
Pro pana Šedu,Huška a další skutečné myslivce.Můžu Vás ujistit,že vyjma oblečení dodržuji veškeré myslivecké tradice.Počínajíc posledním hryzem,úlomkem až po vystavení trofeje na jedlových větvích se svíčkou a zapitím s kamarády.U siky byl poslední hryz dubová větvička,kterou jsem ztratil,když jsem kus vysloveně vláčel cca km k cestě a na místě,kde jsme fotili byl pouze smrk pichlavý(stříbrný),který bych mu do svíráku nedal,právě z úcty ke zvěři.Proč jsme daňka vyfotili v tak blbé pozici nevím sám dodnes,až na tu fotku se snahou vystihnout všechny tři pučnice.Poslední hryz skončil totožně jako u siky.
6.7.2011 21:07 vložil Miroslav Jabůrek
Milý pane patrole.Zrovna od Vás se mě kritika vůbec nedotýká.Stačilo mi včera podívat se na Vaše fotoalbum a bylo mi na zvracení.Dát si na web orlici drženou v zajetí,srnčí roládu na talíři a jakousi paštičku mi příjde pro myslivce přímo trapné.Nemáte ani tolik sebevědomí,aby jste zde napsal své skutečné jméno a bydliště.Cením si kritiky třeba pana Šedy,kterého bych osobně rád poznal či pana Huška,ale vy jste pro mě absolutní plebs tohoto webu.S pozdravem Jabůrek M(tak se skutečně jmenuji)
6.7.2011 20:08 vložil patrol
Pane Jabůrek, musím konstatovat, že k Českému dobrému myslivci máte moc daleko, možná jste sváteční bouchal... nevíte na jakou stranu se dává úlomek za klobouk, ale ten je pro Vás asi moc nepraktickej, tak je lepší kšiltovka, která Vás asi v mrazech zahřeje lépe stejně jako maskované oblečení než zelené a o jelení říji je opravdu potřeba oblečení do mrazu, vždyť se mnohdy teplota blíží nule :-))) Vaše fotky rozcapeného daňka, vymlouvání se na úlomek u sikáče se slovem, že Vám ho předávala nezkušená dívka a nechtěl jste ji poučovat, tak jste si úlomek strčil kamsi dopředu za kšilt, protože nevíte kam se vlastně dává. Možná by poučila dívka ze SLŠ spíš Vás než je to naopak.Děláte ostudu naší krásné myslivosti a možná, že by jste si mohl projít mysliveckým kurzem, tam Vás všechno naučej. Ale dnes peníze vládnou světem tak se spousta rychlokvašek kurzu vyhne a pak to takhle vypadá.A na závěr, aby mne někdo nenapadl že závidím, tak to opravdu není pravdou a rozhodně nemám takového jelena proč závidět.
6.7.2011 16:15 vložil Michal Fechtner
S celým textem pana Huška se mohu jen ztotožnit.
6.7.2011 13:03 vložil Jakub Hušek
Jakub Grundman mi mluví z duše. Já prostě nikdy nepřenesu přes srdce maskáče, kšiltovky, montérky a jiné podobné podivnosti a výmluvy typu, že jedině tohle oblečení je pohodlné, že na zelené nemá, atp. jsou naprosto liché. Já sedím v zimě na posedu v -10C i 5-7 hodin a maskáče ani jiné "vymoženosti" nemám. Stačí mi tmavě zelené vatované kalhoty z prodejny Canis za 320.-Kč, pod ně staré tepláky, dále košile, dva zelené svetry za nějakých 500.-Kč, starší hubertus a teplá deka. S americkým typem odívání se nikdy nesmířím a budu ho v našich končinách, na našich myslivcích vždy odsuzovat. Kdo chce ctít tradice, ten je ctít bude, kdo je chtít nechce, ten tzv. půjde s dobou, bude chodit do lesa v maskáčích, kšiltovkách a střílet na 300m, protože to tak dělají i a Americe-díky takovým jde ale naše česká myslivost a všechno to, na co stále ještě můžeme být pyšní "k šípku". Jiří, já jsem nikdy nikomu nic nezáviděl, jsem slušně vychovaný skromný člověk a kdybys mě znal, věděl bys, že je to vlastnost pro mě úplně cizí. Jen mě prostě ten oděv myslivce nad krásným doupovským jelenem trochu "nadzvedl ze židle".
6.7.2011 11:02 vložil Jakub Grundman
Miroslave, nebudu se ani vyjadřovat k tomu,že v dnešní době plné konkurenčích bojů, jak nejlépe nalákat zakázníka není k sehnání praktické(zelené)oblečení,které by splňovalo Vaše kritéria, to je nesmysl. Tento styl oblékání(maskáče a jiné formy vojenského oblečení prostě do lesa nepatří!!!) Jde hlavně o estetickou výchovu v ranném mládí,kde se má každý začínající Myslivec nebo jiný přítel lesa řídit rčením, DO LESA JAKO DO KOSTELA. Je samozřejmě na každém, co kdo nosí a nenosí,ale v oblékání by měla platit důstojnost a sebekázeň, ať už se jedná o vlastní honitbu nebo honitbu poplatkovou. Zachovejme si tu Naší krásnou českou myslivost po všech stránkách!!! Jinak k jelenu Vám přeji Lovu Lesu Zdar.(za bod)
6.7.2011 10:14 vložil Vladimír Průcha
Lovu zdar !K jelenovi gratuluji.Je sice pravda co zde píší kolegové,že Vaše oblečení není příliš myslivecké,ale spíše lovecké.Zda je to dobré nebo ne nechám na posouzení starších a zkušenějších.Můj názor je že doba jde kupředu a už i u nás je trochu cítit pro americký styl lovu.Budeme se s tím asi muset smířit.Musím přiznat že i já občas mám při lovu maskované oblečení,ale jde jen o lov individuální a pouze v naší honitbě.Na poplatkovém lovu takhle nikdy oblečený nejsem.
6.7.2011 10:12 vložil Tónek
Lovu zdar!!!
6.7.2011 10:09 vložil Miroslav Jabůrek
Lovcův dík.K jelenovi tolik:šetřil jsem si několik let,abych si mohl střelit jelena ke čtyřicetinám.Jak říkával můj táta:Každý myslivec by měl za život jednoho jelena střelit.Je smutné,že tato možnost je čím dál menší,alespoň pro některé znás.K maskačům:Je to sice nevhodné,ale zcela praktické oblečení neboť nešustí,je nepromokavé a přežiji vněm i -20.V zeleném provedení jsem na trhu nic podobného nesehmal.Myslivosti zdar
6.7.2011 10:02 vložil Jiří Lengyel,starší
Fotka krásná,která vystihuje náladu,ovšem já bych na lov v maskáčích nešel,to jak píše pan Jiří,nebo jak se jmenuje,že každý nemá na zelené oblečení,je do nebe volající nesmysl,kdo má na poplatkového jelena,má i na myslivecké oblečení.Zda si pan Jabůrek jelena zaslouží,není naše starost,zaplatil,má.Určitě z něho má radost navzdory oblečení a úlomku na špatné straně...
6.7.2011 09:26 vložil Mikov
Tady smrdí závist,myslím že je na dané osobě jestli si vezme maskáče a nebo pujde celý v zeleném. Všichni také nemají na zelené oblečení..myslím že je zbytečné psát tady že si Pan Jabůrek jelena nezaslouží když už je s ním na fotce....jestli mu jen jelena závidíte je to celkem smutné. K jelenovi blahopřeji,LOVU ZDAR!!
6.7.2011 09:23 vložil Jakub Hušek
Kdo si vezme na lov maskáče a kšiltovku, ten si takového jelena snad ani nezaslouží. Vojně zdar!

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.