ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

V roce 2011
V roce 2011
vloženo: 7.3.2013 10:55
autor: H.J.

úlovky (svět)

Raritka z Maďarska
Raritka z Maďarska
vloženo: 21.6.2012 10:28
autor: Vojtěch Bednařík

trofeje

Srnec
Srnec
vloženo: 13.9.2019 11:35
autor: David Zimek

zvěř v přírodě

Schengenská dohoda I.
Schengenská dohoda I.
vloženo: 12.1.2020 10:07
autor: Jiří Netík

zbraně

Nové zapažbení lankasterového trojáku,detail napasování, moje práce.
Nové zapažbení lankasterového trojáku,detail napasování, moje práce.
vloženo: 8.7.2020 18:39
autor: Stanislav Satoria

fotopast

tlačenice u slaniska
tlačenice u slaniska
vloženo: 21.1.2013 20:52
autor: Miroslav Milata

myslivecké umění

krasavci
krasavci
vloženo: 8.1.2016 13:31
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 234429 fotek (17 dnes)
  • 8001 videí (0 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8991 inzerátů (0 dnes)
  • 282 diskuzí (0 dnes)
  • 750906 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12941 komentářů videí (0 dnes)
  • 3303939 hlasování fotek (0 dnes)
  • 56513 hlasování videí (0 dnes)
  • 37770 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 3 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

kňour

váha: 150 kg
věk: 6 let

Byl jsem účasten na naháňce na Slovensku a takový krásný kňour byl na výřadu
vložil: Václav Stárek
vloženo: 8.12.2012 11:50
zobrazeno: 3188x
hodnocení: 17 hlasů



Komentáře:

10.12.2012 08:28 vložil Roman Hlávka
Platí staré pořekadlo, že na to zlé se zapomíná. Pak zbývají staré dobré časy a krása nostalgie.
9.12.2012 12:23 vložil Jan K.
Psal jsem,že komunismus zpátky ani za nic i když jsem tu dobu zcela nepochytil byl jsem ještě mlád.Bohužel to tak je ten kdo nemá prachy tak má smůlu a v dnešní době moc lidí co zbohatli poctivě není spíš jsou to gauneři a podvodníci.Myslivost dle mého by měla být lidová,zvěř nepatří nikomu je to přírodní bohatsví všech.Zvěře je neustále méně a to díky tomu,že nemá dobré životní podmínky a prosředí,já bych v lánu pšenice žít nechtěl kde není ani stromeček a určitě tam dost fouká:)Když zaječka vrhne do pšenice a zemědělci hnojí nebo bůh ví co ještě tak mají smůlu,remízek či strniště už 20 let neexistuje díky rostlinné výrobě a co z toho když je sucho tak se všechno zdraží,když je pšenice dostatek tak se prodá třeba do Německa stejnak chleba levnější nebude.Radši bych viděl více zvěře a rozmanitější reliéf než pustý lány kde není zvěř.Určitě by se dalo něco dělat,ale pokud ministr zemědělství nebude myslivec tak to jde doprdele anebo střílí v bažantnici je mi z toho špatně.Ať se ti nahoře zamyslí jestli má myslivost budoucnost a ještě snad nějaké desetiletí uvidíme volně žijící divokou zvěř drobnou v našich honitbách já jsem pesimista a nevěřím v lepší zítřky.Já vlastnit půdu tak tam zemědělce nepustím nasadím do lánů keře a stromy tak jak tomu v dávných časech bylo těch pár korun co platí z pronájmu by mě nezachránilo jako majitele pozemků,to chleba bude stejnak drahý co prodávaj v těch hypermarketech dovezou to klidně i z Polska a ještě na tom vydělají a nám by zůstala krásná krajina tak jak to maj ve Švédsku,krásná příroda a lesy mají štěstí,že se tam nedají pěstovat obilniny klidně to dovezou ze zahraničí a neplundrujou si životní prostředí jako u nás bude lepší emigrovat!
9.12.2012 11:31 vložil Jiří Šrom
Tak jako se nevrátí minulost se stavy drobné zvěře, jako se postupne vytrácí vzpomínky na kamarádství a vzájemný vztah mezi myslivci, tak se ztrácí pojem Lidová myslivost. Nemusím a ani nechci listovat slovníkem z doby minulé, pro mě to bylo právě o těch přímých a jasných vztazích a opravdové sounáležitosti příznivců cechu sv.Huberta.Je téměř groteskní, že v době nynější se právě tyhhle zásady vytrácí, na opravdové kamarádství a společné koníčky včetně myslivosti nezbývá ani času a bohužel ani peněz. A to je pro mne ten moment, kdy spousta z nás mluví o konci "lidové myslivosti".Zkrátka bez peněz do lesa nelez! A pokud ano, tak jen jako dobrá levná pomocná síla na krmenía práci. Sklízet ovoce pak budou jiní. Je mi z toho smutno, nicméně kola času nás spousty semelou.Napadá mě jen chmurná otázka, co si budu vymýšlet za pohádky pro své vnuky či pravnuky, až se budeme probírat starými fotografiemi z mého mysliveckého života.
8.12.2012 21:15 vložil František Zapalač
1*!!!
8.12.2012 20:14 vložil Jan K.
Mrzí mě jen to,že myslivost je z velké části komerce a to co zažili naši dědové mi si můžem jen přát v těch nejskvělejších snech.Je to pro ty co řídí zemědělství a životní prostředí,aby našli tu rovinu, k čemu nám jsou tradice české myslivosti když zvěře je čím dál tím méně myslím tím divokou volně žijící zvěř.Co z toho,že maj v bažantnicích vysoké výřady když v dědinách při okrajích měst není slyšet řadující kohouty,který myslivec si tohodle nevšiml, jen ti co rezignovali.Chtěl bych se dožít toho,aby moje děti tyto věci zažili,já se ptám co bude?Mám docela obavy.
8.12.2012 19:44 vložil Štefan
no jane to si musíš počkat na tú novú zmenu vlády.
8.12.2012 19:34 vložil Jan K.
Ani za komančů nebyla musíš jít ještě zpátky.Není to žádná doba,která byla za socialismu,komunismu ani za kapitalismu to už je úplně pryč!Zvěř je jenom tam,kde jí chovaj k tomu,aby jim někdo zaplatil za lov,takže obory,bažantnice apod.buď musíš mít prachy nebo známí jestli se pletu a je to jinak tak mě oprav.Pocházím ze spolku,kde se lovilo 250 zajíců za lovecké kolo a kde se odchytávali zajíci pro francouze a jak jsme dopadli nemáme nic v té době stál zajíc 10kč.To byly vidět remízky,strniště a teď je všude jenom rovina a pěstitelské lány,jezdí po nich těžká technika i v noci se záběrem 30m zemědělci všechno zabijou,zvěř nemá šanci a v těchto podmínkách ani žít nemůže!Nevím jak ty,ale já na to nemám platit lov na drobnou v Židlochovicích ani to nikomu nezávidím,ale o divokou zvěř nejde i když mohou dobře létat,to je právě ten kapitalismus,ale zároveň namítám,že s komunismem naprosto nesouhlasím,ale víc lidím si bylo rovných a tolik se nekradlo,to si nikdo nedovolil!Mít pozemky tak vyženu zemědělce a udělal bych sám pro sebe a ostatní lidovou myslivost,zvěř se v dobrých životních podmínkách reporodukuje sama tak jak ve starých dobách bylo zvěře dost.Člověk je ta brzda,ten udělal chudé a bohaté,ale měli bychom si být všichni rovni my obyčejní lidé jsme jen figurky,akorád si to chce jen uvědomit.Za chvíli nám nic nezůstane není to o špičkových zbraní,ale o přírodě a zvěři!Problém je v tom,že ti co sedí nahoře tak ty s tím nic nedělají,protože jim to vyhovuje,nám ostatním by se to nemělo líbit,chtělo by to změnu a od těch nejvyšších míst a nabrat nový směr!
8.12.2012 19:32 vložil Štefan
Danieli máš pravdu fakt z komančámi sa to vúbec nedá porovnávat.
8.12.2012 19:02 vložil bronisla Benáček
mas pravdu donataku vsechno je jen o lidech a jejich pristupu.je uplne jedno co ma za zbran a nebo v cem chodi.kazdej se ohani tradicema patronama ale kdyz se zeptas na honu jestli zdimou zajice pred vyradem ta ti reknou ano jak jim veli tradice.ale ze vymackaj obsah strev do vnitr zajice a ze se stava nepozivatelnou to uz jim tradice nerekly.ne vsechno je dobre co nam ti predci zanechali
8.12.2012 18:09 vložil Daniel Donaťák
Lidová myslivost nikdy nebyla. Vždy byla myslivost bohatých a chudých. Možná že ti chudčí,si říkali a nebo dodnes říkají "lidoví myslivci",ale to je asi vše. A zároveň jsou na obou stranách lidé,kteří to mají v hlavě v pořádku a mají letité zkušenosti.A je jedno, jestli má ten člověk na sobě gumofilcáky,vojenské zelené kalhoty a Zháčko na zádech a nebo Meindly a ostatní třeba od Blasru.
8.12.2012 18:03 vložil Daniel Donaťák
A za komančů snad byla lidová myslivost?? Šlechta lovila vždycky a vždycky lovit bude. Dnes můžeš být rád ,že můžeš vlastnit kulovnici,což dříve bylo umožněno jen vyvoleným. A krmit zvěř můžeš i bez toho,aby si měl složené myslivecké zkoušky. Takže stále mi chybí význam slova " lidová myslivost".
8.12.2012 17:56 vložil Jan K.
Lidová myslivost je ta chodit krmit zvěř jen tak pro radost,starat se o ni aniž by nám zvěř něco dávala myslím lov maso a produkty zvěře kůže apod.tak jak tomu bylo před dávnými časy kdy lovila pouze šlechta.Nic dotovaného někým taková je má představa lidové myslivosti teď už jde jen o peníze o pozemky každej jenom hrabe zvěř je na ústupu je jenom tak kde ji loví dnešní šlechta a lidi co maj prachy tak to je!
8.12.2012 17:21 vložil Daniel Donaťák
Mohl by mi prosím Vás,někdo vysvětlit, co znamená pojem "lidová myslivost". Děkuji. Jinak lovu zdar!
8.12.2012 17:13 vložil Jaroslav Novotný
LOVU ZDAR!!!!!!
8.12.2012 15:44 vložil Jan K.
Všude jinde se o myslivost zajímají je to kulturní dědictví u nás se neděje nic,o zvěř se starají jen v oborách kde je myslivost na vysoké úrovni a jen pro ty co na to maj peníze nebo pro vyvolené.Pro malé spolky a sdružení se nedělá nic,podle toho to taky vypadá,lidová myslivost skomírá,velkovýroba zem.plodin se dere do popředí a zvěř je na ústupu a nedá se s tím nic dělat.Stavy zvěře se navrátí až začneme budovat remízky,louky a z krajiny se stane lesostep to je dobré pro zvěř,ale né pro zemědělce,realita je taková,že krajina se mění na velké lány,která prispívá jen zemědělské výrobě na drobnou zvěř se nejspíš budeme muset chodit dívat do zoologických zahrad v přírodě se za chvíly nebude vyskytovat!
8.12.2012 14:38 vložil Radek Holásek
Na každé nátlačce se na slovensku objeví takovýhle dobrý kňour. Lovu zdar
8.12.2012 12:57 vložil Štefan
U nás už dávno je že kvúli moru a vysokým stavom diviačej zveri nepozerat na pohlavie a vek a strilet vše hlava nehlava. Ale moc polovníkov to porušuje a necháva aj bachyne aj velkých kancov.
8.12.2012 12:49 vložil bronisla Benáček
az budeme mit prezidenta kterej bude podporovat myslivost tak to u nas bude take o necem jinem .zatim muzem stavet sjezdovky nebo stavet golfova hriste.u nas je snaha snizit honitby na co nejmensi kdezto u nich je prave opak.hospodarijou se zveri uplne za jinech podminek.ale treba s tim neco palas udela.
8.12.2012 12:42 vložil bronisla Benáček
az
8.12.2012 12:29 vložil Michal Fechtner
Není to výjimka, zákon myslivosti to již dovoluje, taková mají hold pravidla. Kvalita černé zvěře na Slovensku je také asi krapet o nečem jiném.

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.