ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

odlov muflona v naší honitbě
odlov muflona v naší honitbě
vloženo: 4.9.2014 13:04
autor: Jiří Kejkrt

úlovky (svět)

Tradiční výřad kamzíku ve Slovinsku
Tradiční výřad kamzíku ve Slovinsku
vloženo: 24.2.2016 13:58
autor: Radek

trofeje

***
***
vloženo: 6.4.2015 01:01
autor: Jaroslav Vlosovský

zvěř v přírodě

Čerstvě vytlučeno
Čerstvě vytlučeno
vloženo: 10.9.2019 08:59
autor: Děda z lesa

zbraně

Vánoční přání
Vánoční přání
vloženo: 21.12.2018 19:52
autor: Karel Obrtál

fotopast

Jelen
Jelen
vloženo: 25.10.2020 05:50
autor: Josef Vršan

myslivecké umění

 III.
III.
vloženo: 10.12.2019 17:03
autor: Jindřiška Padalíková
Statistika
  • 233887 fotek (20 dnes)
  • 7983 videí (2 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8940 inzerátů (2 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 750100 komentářů fotek (35 dnes)
  • 12938 komentářů videí (0 dnes)
  • 3298883 hlasování fotek (184 dnes)
  • 56483 hlasování videí (3 dnes)
  • 37716 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 9 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Dobré sobotní ráno.Nepadla ani jedna rána.Super práce psů.

vložil: Lukáš Holec
vloženo: 5.5.2011 20:58
zobrazeno: 5279x
hodnocení: 25 hlasů



Komentáře:

19.8.2012 00:57 vložil Lumír Mikeška
Škoda,že se pomalu vytrácí smysl těchto stránek.Mám na mysli lov určitého druhu zvěře,co u nás žije,a která má zákonem povolenou dobu lovu.Sám noruji,ale je pravda,že bych takovou fotku tady asi nedával kvůli laické,a jak čtu i bohužel malému procentu myslivecké veřejnosti.Takže jak to tak čtu,nechejme lištičky pěkně všechno spapat,a sejdeme se za pár let v Zoo,kde si prohlédnem poslední zajíčky.
15.5.2011 11:15 vložil Jiří Lengyel,starší
Pane Chadima(o)vidím,že jste "psavec",ale pokud jste si nevšiml,tak od začátku této až nechutné diskuze se bavíme o tom,zdali uveřejňování těch fotek mrtvých malých liščat je myslivecky etické,i když vidím,že mnoha lidem zde to nic neříká.Vůbec mě již nejde,co tomu řekne jakási veřejnost,těm je to až na vyjímky jedno,neboť se pomalu,ale jistě vytrácí cit pro přírodu,zvlášť u mladých.Nepoznají sice jabloň od smrku,ale znají název všech amerických kapel.Mě osobně jde o to,že my,když si říkáme myslivci a také ochránci přírody,bycom se měli k té přírodě a ke všemu co je vní zvlášť citlivě.Nepokládám proto za citlivé bavit se nad zabitými liščaty nebo malými jezevci.Lovit norováním je také nutné,o tom není sporu,ale berme to jako nepříliš šťastné lovecké vyžití.Jsou lidé(myslivci),kteří to berou jako poslání,já jim to neberu,ale já se lovecky vyžívám jiným způsobem a domnívám se jak vyplynulo z diskuze,že nejsem sám.Čili o nic jiného mě nejde a to jsem zde opakoval mnohokrát,nemusím vidět takové fotky jak o nich mluvíme a také,chvála Bohu nejsem sám
14.5.2011 02:19 vložil Radek Chadim
Moje osobní zkušenost je taková, že lidé se na norování dívají jako na činnost blázna - proč to dělá, když se liška nežere, a né tak, že myslivec je vrah ubohých liščátek. Když jim vysvětlím, že populační hustota lišky, aby byla užitečná, je 1/500 ha, a my jich na 1300 ha ulovíme 25 ročně, a že tím v podstatě napravujeme to, co člověk narušil a stále narušuje, že to děláme, aby jsme zachovali jakousi rovnováhu v přírodě a zachovali zajíce po dobu dalších 10 let, kterého už skoro ani nelovíme, tak pak na norování zatím nikdo neřekl ani ň. Když jsme vynorovali jezevce, tak přišli se na úlovek podívat všichni sousedi, ale negativní reakce - veškerá žádná. Tak nevím, kde děláme chybu, že nám lidé nenadávají do vrahů. Jestli si někdo myslí, že lidem leží v žaludku norování, tak vás asi zklamu, ale neleží, lidem spíše leží v žaludku to, proč jim v žaludku už dlouho neležela žádná divočina :-D, ale to je už jiný příběh. Je to na dlouhou rozpravu, ale až se Eriko někdy uvidíme osobně, a že se k tomu možná brzy schyluje, tak si o tom můžeme popovídat :-).
13.5.2011 16:09 vložil Erika Doležalová
Radku, neřekla bych, že jde o to, že myslivci neumí obhájit svou činnost. Jak již bylo vidno mnohokráte, veřejnost o to ani nijak zvlášť nestojí a nezajímá ji to! Zkuste říct pár lidem, že liška se loví mj. proto, aby byla drobná - většina vám na to řekne něco ve smyslu "no jistě, aby pak měli myslivci na honě do čeho střílet.." Takže s nějakým "zachraňováním" zajíců kontra hubením lišky u veřejnosti neuspějete.. A ty další uvedené důvody (ptáci,slepice,zdraví atd.) na to si taky najdou argument (do přírody se nemá zasahovat, slepice si lidi mají zavírat..) V dnešní době jsou v mnoha honitbách až nadpočetné stavy černé zvěře, ale přesto nikdo neloví pruhovaná selátka.. Proč?! Byla by to úplně stejná regulace, jako u lišky, ale nikdo s takovým "lovem" nesouhlasí. Pokud nááhodou někdo takové menší sele uloví a zveřejní snímek tady na webu, je okamžitě pranýřován, co že to ulovil za mrňouse. Za maličká liščata "do dlaně" se tady lovci vychvalují jako hrdinové ve vztahu k drobné zvěři. Zvláštní, nelogické, leč realita..
13.5.2011 14:55 vložil Radek Chadim
Asi na to mám liberálnější názor, proto se nikdy neshodneme. Taky nejsem paranoidní paranoik, abych si myslel, že nějaká fotka na nějakých loveckých stránkách může ochranáře přinutit k vyšší aktivitě ohledně norování a omezení doby lovu lišek. To je problém myslivecké veřejnosti, že lépe neumí prosazovat svoje zájmy! První příspěvěk pana Lengyela spíše vyzněl v tom směru, že nechápe, proč někdo noruje tak malá liščata a ještě se s tím chlubí. Já zase nechápu, proč někdo střílí tak hloupá liščata o pár fotek dál a ještě se s tím chlubí, protože jak se asi cítí máma liška, když ve dne v noci chytá myšky pro svá liščata, večer se vrátí z lovu a hloupá liščata mezitím vystřílel zlý myslivec? :-) To u toho norování mají ty liščata větší šanci na přežíti, kde je pak ta hranice etiky lovu mláďat a vhodnosti prezentace lovu?
12.5.2011 22:58 vložil Radek Chadim
Slečno/paní Pudlová. Já nevidím nic špatného na tom, když na oborově zaměřených stránkách někdo prezentuje svůj úspěšný, zákoně provedený lov, který má svou dlouhou tradici. A vkus každého myslivce a prožívání radosti z lovu je u každého individuální, stejně jako pocit prezentovat úspěch na veřejnosti. Celoroční norování k myslivosti patřilo, patří a doufejme patřit bude. Jen je potřeba veřejnosti a ochranářům k tomu napsat, proč to myslivec dělá - že to nedělá jen pro zajíčky, ale také pro řadu ptáků hnízdících na zemi, pro slepice v kurníku, pro zdraví národa, pro nadpočetní stavy, které člověk způsobil nedomyšleným zásahem atd., ale to není vina těchto myslivců, ale myslivců obecně. Více mě udivují některé na první přečtení zděšené reakce - spíše bych čekal, že lovcům budou někteří vytýkat, že liška je podélně, že nemá oháňku do pravého úhlu s tělem, že lovec má čepici (já bych ani to nevytýkal, protože je to fotografie bezprostředně po norování a v zápalu lovu-práce se né vždy myslí na tradice a zvyky). Povídání o mámě lišce kdesi cosi, při vší úctě k panu Lengyelovi, kterého si za jiné názory na jiná témata zde vážím, patří do večerníčku pro děti do 12 let, ale né do myslivosti. Navíc jsem si nevšiml, že by o pár fotek dál u 5ti liščat někdo plakal (jako zde) nad ulovenými liščaty u nory, nebo u nějakých výřadů z naháněk, kde bývá většina selat - kde je ta hranice etičnosti a prezentace vhodnosti?
12.5.2011 19:30 vložil Tereza Pudlová
Nerada vám beru iluze pane Chadimo, ale takhle to opravdu nefunguje, že něco ukážete a budete ukazovat neznamená že lidé přivyknou! A už vůbec se jim to časem nezačne líbit, smrt čehokoli je příliš specifická než aby zevšedněla. Další věcí je, že o těchto problémech rozhodují lidé z města! Aktivisté x politici ani jedna tato sorta neslyší na "ne"zardoušené slepice. Budou se hádat co je a co není vhodné, humání, správné, etické atd. :)
12.5.2011 17:28 vložil Jiří Lengyel,starší
A je to stále dokola, asi my,co se nám nelíbí tato fotografie mluvíme či píšeme maďarsky...
12.5.2011 16:05 vložil Radek Chadim
Odpůrci zveřejňování by se měli podívat na pozitiva prezentace této fotografie :-) - až nám ochranáři budou chtít norování zatrhnout, tak budeme moci argumentovat, že je to tradiční způsob lovu, když se mu věnuje tolik lidí, a že je to účinný způsob regulace přemnožených lišek, které jsou přenašeči vztekliny, prašiviny a dalších nemocí. Ono těch důvodu pro důslednou regulaci lišek je mnohem více, další, na který veřejnost obzvláště na venkově dobře slyší je třeba ten, že jim nebudou mizet slepice a další domácí zvířectvo. Takže problém těchto fotek není ten, že se zveřejňují, ale ten, že myslivci neumí obhájit svou činnost před veřejností, což ale není pádný důvod tohoto konkrétního lovce proto, aby to fotografii sem nedal.
11.5.2011 20:57 vložil Jiří Lengyel,starší
Tak Vy MYSLICI,nyní můžete číst názor tak říkajíc z druhé strany navíc ženy.Doufám,že se mnohým rozsvítilo(panu Vytiskovi určitě ,ten má nacvičené fráze,neboť Bohužel nic jiného od něho nečteme)Doufám,že to bude již tečka za dlouhou debatou,jestliže ovšem nějaký "machr"nebude chtít mít poslední slovo.Včera jsme zde srovnávali dva různé přístupy k lovu lišek.Ta poslední fotografie již zmizela,autor jako myslivec si asi uvědomil,že je zbytečné jitřit vášně,možná,že trochu sám uznal,že ne vše je hezké,autor této fotky se směje jak někoho třeba rozčílil.Proto znovu opakuji,myslivci jsou různí.Paní Tereze za sebe děkuji!
11.5.2011 18:58 vložil Tereza Pudlová
Dala jsem si tu práci a pečlivě přečetla všechny příspěvky. Předem musím říci že nejsem myslivec a i když mám loveckého psa, tak se počítám k té "laické" veřejnosti o které se tady zmiňujete. A jak že to působí, atd. atp. Mým názorem je, že k usmrcování zvířat se má přistupovat jako k nutnosti pro udržení rovnováhy, nikoli jako ke sportu, kdo si kde pověsí větší parohy :). Druhou věcí je, zda takové počínání zveřejnit, či nikoli. To je otázka na kterou tady stejně není nikdo schopen najít odpověď, protože žádná správná neexistuje, existují pouze lidé s různými pohledy na to. Mě můj vkus říká že toto je nevhodný narcismus! Je rozdíl mezi dospělým tvorem a mládětem, ať se to líbí ne, je to tak! Přijímám, že je třeba lišky regulovat, ale nepochopím a nikdy se mi nebude líbit takováto prezentace! Co do toho jak to tedy vypadá, nejednost je v každé komunitě, to je normální, ale působí směšně když se tady nějaký floutek snaží urážet zkušené lidi a ještě to neumí ani slušně a správně napsat! Čestina některých byla opravdu k pobavení! Asi mají facebook :D Uvědomte si, že když budete psát takhle nikdo - byť to bude sebevětší moudro, to nebude brát příliŽ váŠně :D
11.5.2011 17:09 vložil Robin Vytisk
jen rabuj dal nory,maté dobrou směčku,moc vám fandim
11.5.2011 12:28 vložil Jan Sobol
Pěkná fotka reprezentující práci a obětavost opravdových myslivců.
10.5.2011 10:05 vložil františek balák
panove tak to ma vypadat lovu zdar a psum hodne stesti v dalsim norovani se starou liscata to je ono opet nekdo zachranil hodne drobne
10.5.2011 00:14 vložil Ladislav Beran
Pánová Lukáš Vápeník má pravdu kde je ta ETIKA?????????Můj děda říkaval,že on té zvěři život nedal a proto vždy hodně přemýšlel kdy jí ten život vzít.Zvěř je normálně žijící tvor jako každý znás a nelíbí se mi když jí někdo bezmyšlenkovitě ten život bere a proto je ten myslivec od slova mysleti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9.5.2011 22:28 vložil Lukáš Vápeník
Pánové, možná by nebylo od věci si někdy připomenout Etiku myslivce. Etika se projevuje tam, kde končí platnost zákonů, vyhlášek atd. Měl by nastoupit cit pro přírodu. Proč? Protože člověk, kterému je dáno právo rozhodovat o životě či smrti jíných živočichů musí být mravně na výši.
9.5.2011 22:01 vložil Dušan Miškovič
Ale zajímavé je že se tam objevují stále.K myslivosti to patří a když má někdo dobrého psa tak proč se stím nepochlubit?6e se to někomu nelíbí???tak ať na to nekouká!
9.5.2011 21:55 vložil Lukáš Vápeník
Tak znovu: No, to si jen myslíte, že se proti tomu nikdo neozve. Jenže cenzura je cenzura.
9.5.2011 21:54 vložil Lukáš Vápeník
No to si jen myslíte, že se proto tomu nikdo nezve. Jenže cenzura je cenzura.
9.5.2011 21:31 vložil Dušan Miškovič
Proč na těchto stránkách nereprezentovat takovéhle fotografie???když se stejné nebo hodně podobné reprezentují v našem největším mysliveckém časopise MYSLIVOST.Podívejte se např.do č.11/2010 nebo 1/2011 v rubrice zajímavosti,tam jsou uplně stejné fotky a nikdo se nad tím nepozastaví a nepíše do redakce že takové fotografie na veřejnost nepatří a neříkejte mi že časopis myslivost kupují jen myslivci!!!Tento časopis určitě vydávají lidé věci znalí a taky se nebojí vynorovaná liščata reprezentovat na veřejnosti! Tak proč je nereprezentovat tady???? Jen všichni nemyslivecké veřejnosti ustupujme....Jinak Lovu Zdar.Dobrá práce psů!
9.5.2011 21:04 vložil Lukáš Vápeník
Ad pan Petr Bábík. Já už nevím, jak zde psát, když píši česky asi mi nikdo nerozumí. Neustále do kola jak zaseklé desky. Takže naposledy,nikdo nemá nic proti norování. Je to druh lovu tak to je. Jen jsem vedl úvahu o tom, nač zde prezentovat fotky z těchto akcí...? A dále o tom, že i jiná zvěř či jiné faktory zapřičinují každoroční výrazné ztráty na zveři. Ale v očích zdejších myslivců škodí jen liška nebo jezevci (potvory). Zavání to dady pokrytecvím. Jak to, že myslivci nemohou nic dělat se ztrátami na zvěři na silnicích, jak to, že nemohou nic dělat se zemědělci, kteří v rámci kosení poraní či usmrtí mnoho zajíců či srnčat? Atd. Pánové vše je již vymyšleno. Ale ono je pohodlnější svádět vše na lišky a jezevce (na tu tzv. škodnou). Nadhodil jsem zde otázku škod prasetem divokým, ale to jako by nebylo. Proč asi? Naše milovaná prasátka, přeci si na ně nenecháme sahat. Připadá mi, že někteří myslivci, kteří se zde prezentují zakrněli v minulosti. Chápu je, protože v té době nebyla na území ČR tolik rozšířená zvěř prate divokého. Jenže doba se mění a je potřeba se na věci dívat z více úhlů pohledu a ne jen z toho jediného - liška nebo jezevec = obrovské množství usmrcené drobné zvěře. Lišky i jezevce lovím, ale tehdy mají -li šanci uniku a ne když je jejich šance téměř nulová. Znuvu apeluji na Váš zdravý rozum - pojem myslivec je odvozen od slova myslet. Myslivci byli vždy vzdělaní lidé, kterých si společnost vážila třeba že je považovala tak trochu za podivíny. Aby také ne, chodili za tmy do lesů, znali byliny a jejich účinky, bydleli na samotě atd. Z toho co se zde někdy prezetuje se mi dělá špatně. Já jsem byl vždy na to, že jsem myslivec hrdý, ale v poslední době se přiznám, že někdy, musím dát těm "na druhé straně za pravdu" Ač velmi nerad.
9.5.2011 19:21 vložil Vladimír Průcha
Jsem sice také myslivec a jsem na to hrdý,ale nejsem hrdý na chování a prezentaci myslivosti některých z nás.Chovám také norníky a občas s nimi i noruji,ale nikdy né v této nešťastné době.Pouze v zimním období.Plně se stotožňuji s názory pana D.Donaťáka a J.Lengyeho.Kolegové uvědomte si laskavě že toto jsou věřejně přístupné stránky a nenavštěvujeme je jen mi myslivci,ale jistě i lidé kteří mají k nám pramálo společného.Jak vypadáme v očích veřejnosti?A proč?Nejsem proti tomuto způsobu lovu.Prozatím legalnímu,ale můj názor je že v tomto nešťastném čase by se liška lovit neměla.Byl bych pro vymezení doby lovu aby nedocházelo k podobným situacím.Víte vzniká tady otázka jak dlouho tento prozatím legální lov bude legálním.Při takovéto nešťastné prezentaci asi dlouho nebude.Nemám nic proti autorovi tohoto snímku.Neděláte nic protizákonného.Já s tím pouze v dané době nesouhlasím z mnoha dalších důvodů.
9.5.2011 15:14 vložil Ladislav Beran
Tak jak tady koukam na tu fotku tak mně zase bolejí oči.Už jsem to tu napsal kolikrát,budu se sice opakovat,ale napíšu to znova myslivec je od slova myslit což tady pár lidí asi nemyslí.Přesně jak napsal pan Legyel,že ta liška byla zadávená když bránila své mládata.Já taky noruju,ale opravdu žádnou radost ztoho nemam,znám lepší myslivecké zážitky než je norování.Prosimvás už si laskavě uvědomte,že sem opravdu nechoději jenom myslivci,ale i normální lidé tak co si asi o nás pomyslí,norujte ale nechte si ty fotky fakt pro sebe.
9.5.2011 14:33 vložil Petr Bakule
Dobrý den přeji všem Vám, dosti pozorně jsem si přečetl komentáře zkušených i méně zkušených myslivců i ostatních diskutujících a mám dojem , že by měl zasáhnout administrátor webu ,neboť tato problematika nás stále rozděluje a navenek nám i celé naší myslivosti škodí. Nahrhuji fotky z norování přesunovat, vkládat do sekce lovecký pes. Je to jen a jen práce psa a kdo tomuto způsobu "lovu" holduje nechť si jej tam užívá. Osobně mám za lov - lov poraněné ,odstřelové,průběrné zvěře, dle doby lovu, nebo alespoň zvěře ,která má šanci uniknout, přelstít lovce, nebo dokonce se bránit( šelmy atd.)
9.5.2011 13:20 vložil Tomáš Dvořáček
Lovu zdar a norování zvlášť.(Super komentáře,takhle si o nás veřejnost jistě udělá pozitivní názor)
9.5.2011 10:59 vložil Aiky
lovu zdar
9.5.2011 08:52 vložil Tonda Urban
Souhlas S Romanem Trojkou. Také noruju.Ale vystavoval by jsem, pro veřejnost lépe přijatelné fotky. Také foto zničeného psa není nejlepší ukázka.Stejně tak výstřelem nadměrně poškozená zvěř.Takové fotky raději na osobní poštu.Majitelůmm psů "Lovu zdar" a hodně pracovních úspěchů. Tonda U.
8.5.2011 22:33 vložil Roman Trojka
Pro Petra Babíka, už jsem to psal několikrát a napíšu to speciálně pro Tebe ještě jednou. NIKDO ale opravdu NIKDO tady nemá nic proti norování, jakožto lovu zvěře. Jiná věc je prezentace těchto fotografií na veřejně přístupném fóru. To je věc, která mi přijde zbytečná. A myslet si, že politici, co se drží u koryta nepředstavují názor veřejnosti je přinejmenším, s odpuštěním naivní... Politik se ve většině případů dívá právě na to, co říká veřejnost, ta mu dává hlasy a to je pro jeho udržení u koryta to nejdůležitější. Takže pokud veřejnost bude tvrdit, že lištička vozí Budulínka, tak on tak bude hlasovat :-) A mohu ti povědět, že už v 90. letech, když se projednávalo norování v parlamentu, tak byly slyšet i věci, jakože to není nezbytné pro udržení rovnováhy v přírodě, že kdyby jsme vypustili sokoly stěhovavé, že ti lišky zredukují... Ano nejsem tak starý, ale těch nesmyslů jsem už slyšel dost. Jak jsem zde psal, teriéři jsou má velká láska a noruji rád, ale podobné fotky nevím, co mi mají povědět? Pokud mi někdo poví, že se psy vynoroval lišky, tak mu rád popřeji k dobré práci psa. Nevím ale, co by mě mělo na takové fotce potěšit. Rád se podívám na fotografii uloveného jelena, srnce nebo třeba pěkné foto lišky, to oku myslivce lahodí, ale toto na pohled žádná krása není a taky to není žádná vzácnost, tak nevím proč to sem dávat.. Kdybych fotil všechny vynorované lišky a liščata a podle pravidel přidával 3 fota deně, tak se tady díváme několik měsícu na nic nevypovídající fotky lišek, myslíte že to je k něčemu? Lovme, norujme, ale mysleme u toho, ať jsme hodní jména MYSLIVEC.
8.5.2011 21:30 vložil Václav Stránský
seš úžasnej. každá svině má svýho řezníka.
8.5.2011 21:20 vložil Daniel Donaťák
Václave,s takovýma, jak jim já říkám nulama,(tedy aby jsi tomu rozuměl dobře),těma co nemají nahranou ani jednu fotku a přitom ještě útočí na mou osobu,si já nemám co říct. Sorry.

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.