ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Smíšené pocity
Smíšené pocity
vloženo: 19.6.2015 00:59
autor: Libor Nesvadba

úlovky (svět)

Rakousko Mörzelspitze
Rakousko Mörzelspitze
vloženo: 24.10.2015 09:14
autor: Hofmeister Jan

trofeje

Kamarádův srnec
Kamarádův srnec
vloženo: 9.7.2019 06:18
autor: Josef Vršan

zvěř v přírodě

Schengenská dohoda I.
Schengenská dohoda I.
vloženo: 12.1.2020 10:07
autor: Jiří Netík

zbraně

Pažby na kulovnice CZ (řezby,šelak)
Pažby na kulovnice CZ (řezby,šelak)
vloženo: 18.1.2018 10:25
autor: jirka krbeček

fotopast

...
...
vloženo: 24.5.2020 14:54
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

Z mojí dílničky
Z mojí dílničky
vloženo: 27.1.2018 15:17
autor: Milan Kučera
Statistika
  • 233927 fotek (15 dnes)
  • 7984 videí (1 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8946 inzerátů (1 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 750175 komentářů fotek (32 dnes)
  • 12938 komentářů videí (0 dnes)
  • 3299221 hlasování fotek (169 dnes)
  • 56486 hlasování videí (2 dnes)
  • 37722 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 14 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Jagd terier

Ještě jeden norník.
vložil: Daniel Donaťák
vloženo: 19.1.2011 08:49
zobrazeno: 4664x
hodnocení: 9 hlasů



Komentáře:

10.2.2011 22:49 vložil Rostislav Bejcek ml.
kriste pane chlapy mej te rozum to je snad kazdyho vec jestli chce norovat nebo ne .... ale jak tu jeden pan psal je to ryskantni poustet psa do jezevci nory...ale uz pes na to neni tak hrozne mi chovame jagdterieri uz dlouho a videl sem tedy vic rozbyteho psa od prasat nez od skodne...
22.1.2011 08:48 vložil Petr Pořádek ml.
Roman to napsal dobře. Ono velký problém je také v tom, kdo si psa pořizuje. Několikrát jsem viděl na sračku rozervané teriery kdy se tomu jejich majitel ještě smál s tím, že pes je na práci!.....takový myslivec u mě nemá hodnotu, ale věřte, že i tací jsou v našich řadách.
21.1.2011 18:34 vložil Erika Doležalová
Tomáši, jestliže norník dorvaný z "práce" dle vašich slov "budí to u nezasvěcených celkem hruzu", jak pak asi na ty nezasvěcené působí snímky nebo dokonce videa, kde se psi rvou o dosud živou lišku.... Nebudu tady rozepisovat, zda se psy norovat nebo ne, zda jen lišky nebo i jezevce.. to je na rozhodnutí každého vůdce norníka. My třeba norujeme taky, ale naprosto souhlasím s Danem, že i takové obrázky, jaké sem dal, tu mají své místo a nelze zastírat skutečnost, že mít psa v takovém stavu nestojí ani za "zlatou" jezevčí lebku.. Myslivost má být koníčkem a zábavou, pokaždé když je moje fena v noře, trnu hrůzou, v jakém stavu a jestli vůbec se mi vrátí.. Je jasné že ty psy to baví, ale pitbuly taky baví rvát se s ostatními psy a dnešní společnost to považuje za kruté a běžný majitel to svému psovi nedopřává..
21.1.2011 07:28 vložil tomas baca
pro pana lengyela své feny miluju a nestrádají u mě ani jedna , vždy když norujeme mám strach a obavy . osobně jsem byl u toho když kamarád přišel o fenu jagoše ,, zkušeného norníka ,, obečely sme to všichni zučastnění a snad to už nezažiju ,moje foxi pracuje v přírodní noře na liškách jako vyhaněč , na liščatech jako davič a na jazevcích tvrdě doléhá , už mi pár jezevcu i vyhnala .při otevření nory a ověření že jsme u ní mi vzala jezvce i hrdelním chvatem a to vícekrát . pouštím ji i do velkých hradu odkud vyžene lišky a u jezevce pokud tam je stráví tak dvacet minut vyleze ven a deme ,pokud ji řeknu ,, tak běž ho ještě prohnat, tak jde a situace se opakuje . pokud ale vydí že se de kopat nedostane ji z nory ani svěcená za celou dobu co ji mám měla od škodné jen tři šrámy .vše co jde zadávit bere hrdlo . je to muj první pes a vím že už takovej druhej nebude a budu s ní norovat dokud ji to bude bavit . vším tím chci jen říct co ke svým fenám cítím a proč sem byl trochu dotčenej výrazem ,,sluha,, s pozdravem tomáš báča
21.1.2011 07:08 vložil tomas baca
pro daniela má fena foxi z romanova chovu má 9 roku první kočku udělala v pěti měsících a od té doby sme jich potkaly dost které neutekly ,pokud si budeš přát napíšu ti sem podrobný seznam .vše si píšu a něco i fotím . píšeš že nesnášíš když ti někdo vyhrožuje , já sem jen nesouhlasil aby se zde dávaly takové fotky co jsi tu dal,budí to u nezasvěcených celkem hruzu . tak jak tak do mé feny se nes... er já ti do psu taky nevandroval a až mi ta moje foxina jednou odejde a já napíšu knížku se všemi těmi lovy tak ti pak jeden výtisk zdarma pošlu at se mužeš zamyslet
20.1.2011 23:49 vložil David Jirgala
Chtěl bych se jen optat na komentář - 20.1.2011 07:07 vložil Daniel Donaťák - Ale to sem strkáte psi,kteří jdou do kontaktu. Některý pes jde jednou a zjistí že nemá na to aby jezevce přemohl a tak se ho jen snaží udržet v noře a hlášením nám napomáhá se k onemu psovi dostat. Je jasné a 100% že staří srdcaři jako byly jagoši a welši, ted myslím ty staré chovy,co nemělo v hlavě nic jiného než to,že co se hnulo to dávily. TAk ti an to nejvíce doplácely. A myslím že ani postupem času. Nebyly schopni přijít na to že prostě budou dotrhaní až někdy to hraničilo s umrtím. Že je jednodušší toho jezevce udržet a hlasit a pokuď možno udržet do vykopání vůdcem. Ted sem možná trochu i odbočil ,ale přeci myslím že to tak je. A jestly se Vám zdají náklady po práci psa v noře vysoké, tak si toho psa nepořizujte , kupte si ohaře. udělejte snim zkoušky na které má a neřešte něco že když pustím psa na jezevce, tak hnedka pojedu k veterinářovi a ten mi udělá na psivi 30-50 stehů a já mu tam něchám např. 3000-5000kč.... Tím se nechi hádat nebo na vás křivě ukazovat za váš názor, stejně na to nemám věk abych se hádal se starším ''kolegou'' k temu sem byl veden. Ale já jen napsal svůj názor k Vašemu komentáři. Tak Lovu Lesu a Norníkům a Myslivosti Zdar!
20.1.2011 21:37 vložil Daniel Donaťák
Tak jako ve všem,ať už v hobby nebo v práci,jsou lidé inteligentní a méně inteligentní,každý ať si teda udělá obrázek sám,kam koho zařadit.
20.1.2011 19:20 vložil zdenek blazek
uz se vsichni strejte o sebe a porad nekritizujte
20.1.2011 19:20 vložil zdenek blazek
uz se vsichni strejte o sebe a porad nekritizujte
20.1.2011 19:20 vložil zdenek blazek
uz se vsichni strejte o sebe a porad nekritizujte
20.1.2011 18:01 vložil Jan Procházka
Přeju brzké uzdravení tomuhle bojovníkovi jagoši jsou prostě srdcaři a tohle je jejich život.Já jsem o svého před lety v souboji s jezevcem přišel teď mám patíka a vzal jsem po dlouhém rozmýšlení i jaga je to prostě srdeční záležitost a vím že ho do přírodní nory zase na jezevce pustím i když už si rozmyslím do jaké.
20.1.2011 12:49 vložil Jiří Lengyel,starší
Nechci přilévat oleje do ohně,již tu bylo napsáno dost,ale musím odpovědět panu Bacovi.Přiznávám že mů výrok o psu jako sluhovi nebyl na místě.Když jsem ale viděl mrtvého jezevce a u něj dorvaného psa,řekl jsem si,je to nutné?,byl jsem plný emocí.Je to již řada let,kdy jsem pochoval barváře Heitana, bylo bez psa smutno a tak jsem si pořídil jezevčíka Ira,aby mi alespoň troch nahradil barváře.Pes to byl šikovný a tak jsem s ním udělal všechny zkoušky včetně norování na lišku v 1.ceně.Měl jsem radost a tak jsem noroval široko daleko a jak jsem se naparoval jakého mám psa.Těch, liščat co vytahal,lišek co vyhnal.Až jednou,jel jsem na tutově obeznané lišky.Irovi se do nory nachtělo,ale protože byl poslušný,do nory nakonec šel.Slyšeli jsme vydávání kdesi hluboko,pak zabědování a ticho.Začali jsme kopat kopali do noci, kdy již nesvítily baterky,bezesná noc a ráno znovu.V pět hodin odpoledne jsme jej vykopali,vypadal hrozně ale žil.Od té doby jsem se zařekl,do přírodní nory již ne.Noroval jsem v kanálcích vy běhaná liščata nebo tam lišky v kaňkování.Je mě pro ti mysli,když někdo napíše,že norník musí mít jizvy.Opravdu musí? jak můžeme říci,že pes je pro nás rovnocený partner,když několik metrů pod zemí,sám,ve tmě,bojuje o život s protivníkem,který je silnější a v noře je doma,aby udělal pánovi radost a pán čeká venku jak to dopadne.Rád jsem si přečetl komentář pana Trojky jako odborníka,řekl vlastně to,co my "srdcaři" jak nás pan Baca nazývá,říkáme také,možná jinými slovy.Psí život je velice krátký a proto máme-li je rádi neubližujme jim víc než je nutné
20.1.2011 10:09 vložil Daniel Donaťák
Jinak nás tady Tomáši pěkně krmíš. Na norovačkách ve Vinohradech jses chlubil, že má tvá fena 500 kusů škodné. Že by jsi od léta udělal dalších 300 kusů ? Moc dobré. Na druhou stranu když si vemu, že tvá fena má minimálně 10 let,takže norovat s ní můžeš tak 8 let a píšeš, že máš 800 kusů,to mi vychází 100 kusů na rok. Sto kusů na rok ,mi vychází ,jeden kus co třetí den. Trochu utopie,ale mladí ti to možná sežerou.
20.1.2011 07:07 vložil Daniel Donaťák
Ty fotky sem strkám proto,aby každý viděl, jestli mu ten jezevec stojí za to,aby jeho pes takto vypadal. Už nehovořím o tom ,jak je to i finančně náročné. Jinak pokud neporušuji pravidla tohoto webu,tak si tady můžu vložit fotku jakou chci. Své následky si rád ponesu a je mi jedno jaký bod a nebo komentář, dotyčný napíše. Pokud je to v rámci slušnosti,každý má na svůj komentář právo,ale na výhružky né.
20.1.2011 03:03 vložil tomas baca
tak proč sem ty fotky strkáš když nechceš nést následky svýho chvání ,pokud sem dá někdo fotku s poškubaným psem u jezevce tak popřej lovu zdar a nech nás být
19.1.2011 22:35 vložil Robin Vytisk
kdo nechce norovat,tak at nenoruje.Víc psu jsem viděl rozbitých od prasat,než při norování
19.1.2011 22:26 vložil Daniel Donaťák
Tak zaprvé,fotky jsou moje a nepotřebuji žádné svolení. Za druhé, ano jsem lovec a chovatel bordíků,ale jestli tobě přijde něco takového normální,tak mi osobně teda né. A za třetí,nesnáším vyhrožování,ale více se k tomu nebudu rozepisovat.
19.1.2011 19:01 vložil tomas baca
pane donatáku koukal sem na váš profil a dost mě mrzí že něco takového píše myslivec lovec a navíc chovatel border terieru
19.1.2011 18:18 vložil tomas baca
předem bych se chtěl pana donatáka zeptat jestli některý ze psu co nám je tady ukazuje je jeho, pokud ne a chce jen ukázat jak sme my co chodíme norovat krutí že ty naše pejsky dle něj vystavujeme takovému ,, utrpení ,, tak je to od něj pokud je myslivec celkem dětinské a hloupé . měl by si uvědomit jaká část populace zvěře myslivosti škodlivé se ročně uloví pomocí norníku je od něj pokud loví drobnou zvěř celkem nesmyslné nás tady co mu ji z části zachránily s našimy pejsky při tlumení škodné , ještě osočovat . mám s mojí fenou foxi z romanova chovu uloveno kolem 800 kusu škodné zvěře v revírech z toho 46 jezevcu zachránila tím teoreticky drobnou na několik honu a vubec se mi nelíbí když někdo kdo tomu nerozumí odsuzuje tvrdou práci nás a našich psu . ještě jednou tu říkám neberte si nás do papuly když o tom nic nevíte a pokud ste sem dal ty fota bez svolení páníčku ,aby ste ukázal jací sme ,,rasy ,, dle vás . tak by ste si po tej papuly i zasložil . jsem klidnej člověk a potvrdí to každej co mě zná ale do psu si vandrovat nenechám . přeji všem vlastníkum ,,srdcařu,, lovu zdar a norování zvlášt
19.1.2011 13:06 vložil Daniel Donaťák
Toto byl dvouletý pes.
19.1.2011 12:32 vložil Jiří Lengyel,starší
Robine,to nemyslíš vážně?
19.1.2011 12:14 vložil Lubomír Prokeš
Na bezkontaktní norování mám zlé vzpomínky, měl jsem krásnou fenku welše, která při treninku doma na kontakt skvěle pracovala, při zkouškách, kde byl bezkontakt si na mřížce vylomila špičák. Zkoušky udělala, ale byla zrazená a už méně bojovná, je to podle mého názoru hloupost, když pak pes přijde do kontaktu v přírodě musí se učit znovu sám.
19.1.2011 11:41 vložil Vlastimil Přikryl
Je to sice pravda, že pes má lovit, ale na druhou stranu, žalostný pohled to je. Bodík pro psa, za statečnost.
19.1.2011 11:37 vložil Robin Vytisk
jagoš to je bojovník.Terier má mit jizvy nenito gaučak,ale pes na práci podzemi
19.1.2011 10:47 vložil Roman Trojka
Chovám norníky téměř 20 let.. Mohu zodpovědně prohlásit, že pes není jezevci rovnocenný soupeř. Myslím si, že pokud někdo pouští psa do nory a ví že tam je jezevec, tak svého psa nemůže mít opravdu rád! Několikrát jsem noroval se psy jezevce, dříve to bylo mladickou nerozvážností a nebo tím, že byl v noře jezevec, aniž jsem to dopředu věděl.. Vynoroval jsem dokonce z jedné nory 4 dospělé, ale nikdy jsem z toho neměl moc dobrý pocit.. Je to hazard a pokoušení štěstí.. Norníci kteří jsou cíleně a intenzivně používání k norování jezevců, žijou většinou krátce, nebo je na ně opravdu časem smutný pohled. Znám psy, kteří ve věku 5 let jsou v takovém stavu, že jsou pro práci nepoužitelní. Upotřebitelný a to jen částečně je hlásič, který si drží patřičný odstup, ale to zase při kopání jezevec mění pozici a to si pak člověk pěkně mákne.. Přitom ulovit jezevce z obeznané nory, není nikterak těžké. Pár čekaných a je to.. U lišek to je jiné, ty noruji velice rád!
19.1.2011 09:36 vložil David Jirgala
Ale žije... Jagoš je bojovník...
19.1.2011 09:15 vložil Stanislav Kavalír
Jo,jo to znám!!!

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.