ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

prasátko
prasátko
vloženo: 28.1.2014 16:44
autor: Michal

úlovky (svět)

lov v PL
lov v PL
vloženo: 19.10.2014 17:12
autor: Svatoslav Ščudla

trofeje

Nejsilnější jelen p.Váchala
Nejsilnější jelen p.Váchala
vloženo: 16.2.2017 08:57
autor: Děda z lesa

zvěř v přírodě

Liška
Liška
vloženo: 27.10.2020 05:45
autor: Josef Vršan

zbraně

V dílně...
V dílně...
vloženo: 27.8.2015 07:00
autor: jirka krbeček

fotopast

Na újedi 1
Na újedi 1
vloženo: 26.10.2017 19:09
autor: Jiří Netík

myslivecké umění

Muflón
Muflón
vloženo: 8.2.2019 17:38
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 233952 fotek (14 dnes)
  • 7985 videí (1 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8951 inzerátů (7 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 750219 komentářů fotek (36 dnes)
  • 12938 komentářů videí (0 dnes)
  • 3299663 hlasování fotek (159 dnes)
  • 56488 hlasování videí (0 dnes)
  • 37725 registrovaných uživatelů
    3 dnes nových, 9 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

překvapivý průběh podvečera

Dnes odpoledne jsem se rozhodl, že vyrazim na obeznání srnce I. věkové třídy, kterého můžu ulovit. Vybral jsem jsem si louku u mé rozestavěné kazatelny. Opřel jsem si žebřík o podstavec kazatelny a vylezl nahoru. Nahoře jsem našel nejlepší polohu pro pozorování, ale stále jsem si říkal: "jestli foukne trochu silnější větřík, tak jsem na zemi :)." Asi po hodině klidu se objevil na louce zajíc. Po chvilce pozorování jsem zbystřil ke smrkové stěně lesa odkud vyběhla liška. Neváhal jsem, upustil jsem svou pohodlnou polohu, vzal flintu a "porichtoval" se tak aby jsem mohl bezpečně střílet. Našel jsem si lišku v puškohledu, napnul jsem napínaček, dvakrát pískl a stiskl spoušť. Liška po kulové ráně zůstala v ohni. Říkal jsem si, že večer už snad lepší být nemůže, ale spletl jsem se. Ušel jsem asi 300 metrů k vedlejší pastvině a spatřil jsem další lišku. "Nemožné", proběhlo mi hlavou. Avšak lov druhé lišky byl náročnější. K místu odkud by byla střelba výhodnější jsem se doslova a do písmene doplazil. Po náročné cestě jsem se opřel o břízu a lišku pozoroval. Po půl hodině jsem se rozhodl k lovu. Opřel jsem flintu o loveckou hůl a stiskl spoušť. Po výstřelu jsem už ale věděl, že něco bylo špatně. A nemýlil jsem se, ránu jsem strhl a lišce přestřelil zadní běhy. Moc dlouho jsem neváhal a vydal se lišku dostřelit. Oddechl jsem si, když broková rána ukončila liškčí trápení. následovala druhá série fotek a odjez domů s úsměvem na tváři a pocity z lovu prvních letošních lišek. Děkuji Dianě a Hubertovi za krásný lovecký zážitek
Na fotce je zachycena pouze první liška, protože kvalita fotek s oběma liškama je nepublikovatelná (bylo již šero a foťák na mobilu toho moc neutáhne)

Zbraň ZH 304, střelivo - kule S&B 7x57R 11,2 SPCE, brok. 12/70 S&B Buck shot 4,5 mm. Puškohled - Meopta 7x50 s bodem.
První liška střílena na 69 kroků, druhá na 98 kroků.
vložil: Vladimír Žižka
vloženo: 17.5.2011 21:56
zobrazeno: 3028x
hodnocení: 18 hlasů



Komentáře:

19.5.2011 22:39 vložil Jiří Lengyel,starší
Vážení,takto bych si představoval konstruktivní diskuzi i na tak ožehavé téma.Čtu zde příspěvky,co mají hlavu a patu,o těch ostatních se nebudu raději zmiňovat.Ale již naposled chci jenom říci,nechtějte ode mne chválit lovce,kteří se nechají vyfotografovat s úsměvem od ucha k uchu s liščaty,které lovec rve za běháček,vidíme hrůzu ve světlech toho tvorečka a víme jak to skončí,ranou násadou od motyky.Nebo ještě slepé zabité jezevce.Ale dost,nechci užívat slova,která někdo již řekl přede,mnou,ale budu parafrázovat slova p.Berana:Buďme k přírodě citliví jako celku....
19.5.2011 15:24 vložil Pavel Beran
Jo a liščata jsem dnes ráno našel převedené v kamenech pod skálou kde se ani roční fena nemá šanci vejít - jedno sice chytila, ale to se jí nestihlo schovat do hloubky "kamenného moře". Takže nastoupí ke službě Marlin a "Číza". Láďa s námi v minulosti norovat nechodil, takže ani pořádně nevěděl kde má hledat. Svůj úsek má sice zmáknutý, ale tam není jediná nora. To je tak trochu smůla mladých myslivců, ale on to dožene, toho se nebojím. :-)
19.5.2011 15:17 vložil Pavel Beran
Je to tak Eriko, ale i trochu ne - každý si musí vybrat. Na druhou stranu se ale my, jako asi jediný živočišný druh, můžeme rozhodovat oproti ostaním druhům racionálně. Tím myslím, že i přesto, že bysme to nikdy normálně neudělali, tak při vysokém početním stavu ulovíme i to, co bychom normálně nechali jít. Ta ochrana mláďat spárkaté, jezevce nebo kuny, straky i vrány, je u všech jasně dána dobou lovu a tím je to zřejmé. Liška dobu lovu omezenou nemá a tím je pomyslně hozena rukavice do ringu - lov a nebo nech běžet. Myslím, že v lesních honitbách bez výskytu drobné, kde liška je užitečná lovem hlodavců škodících na semenáčcích stromů, ji nikdo v této době lovit nebude a možná se najdou myslivci, kteří ji neuloví nikdy. Ale v oblasti, kde se o drobnou tvořící i 90 % celkového množství zvěře, musí denně bojovat s přemnoženými predátory, nebo kde se o navrácení drobné do naší přírody snaží, si myslím nikdo nemůže dovolit nechat lišku či jiného predátora (pokud to samozřejmě zákon dovolí) odejít, protože si tím podepisuje ortel nad vlastní prací. A právě v době vyvádění mladých mají tito myslivci jedinečnou šanci si zajistit bezpečnost svých chovů. Já vím, je to hrozný, ale v dnešním stavu přírody a poměru dravců k jejich potencionální kořisti se v těchto oblastech nelze chovat jinak než jít a tvrdě i za cenu likvidace mláďat stavy predátorů alespoň udržovat na současné poměrně hodně vysoké úrovni. Pokud si člověk projede statistiky lovené zvěře, tak uvidí, kolik čeho ročně lovíme a jaké jsou meziroční nárůsty či poklesy. A to jsou v podstatě pouze přiznané kusy. Z vlastní zkušenosti vím, že kolikrát se něco i zapomene nebo třeba "zaponeme" :-( Nechci nikoho přesvědčovat o správnosti lovu lišek a liščat v jarních měsících, to si musí každý odůvodnit sám, ale jsou místa, kde je to opravdu potřeba.
19.5.2011 14:04 vložil Erika Doležalová
Pavle, moc pěkně napsané. Když se to vezme od á do zet, srnčí škodí okusem, vysoká loupáním, černá.. no to by bylo na delší psaní. Ale i přes to všechno u těchto druhů nestřílíme samice po tu dobu, dokud jsou na nich jejich mláďata existenčně závislá (bachyně od pruhovaných selátek, laně od puntíkatých kolouchů..) Zatímco u lišky - bohužel - toto chybí. Asi je to tím, že o její existenci - narozdíl od té "užitkové" zvěře - nijak zvlášť my myslivci nestojíme a je to i podpořeno zákonem, resp. dobou lovu. Pak už tedy musí rozhodovat každý sám za sebe, zda mu takový lov přinese uspokojení nebo naopak mu vlastní svědomí a cit něco takového "nedovolí"..
19.5.2011 12:19 vložil Pavel Beran
Díky za poklonu :-) ten příspěvek se mi vložil dvakrát za sebou, psal jsem adminovi aby ten jeden smáznul, ale asi je pryč :-). Každá zvěř, i ta nejnenáviděnější nebo nemocná, si zaslouží úctu. Jsou to živí tvorové a mají v přírodě své místo. Za to, že jsme si my vybrali určité druhy jako cennější a jiné odstavili na druhou kolej oni nemohou. Je to jen naše volba, koho před kým budeme chránit a komu se budeme snažit činit možnost přežít snažší. A konkrétní ulovený kus také nemůže za to, že si myslivec vybral právě jeho. Jsme až na vyjímky ten nejvýše postavený živočišný druh a měli bychom se podle toho také chovat. Nejde jen o to něco dělat, ale jde o to dělat to tak jak se má a se vším všudy. Co se týče nás myslivců, tak tradice nám, jako snad jedněm z posledních na světě, velí jak se máme chovat a jak máme projevovat zvěři úctu. Jestli je někdo dodržovat nechce, je to jeho věc, ale pak nemůže očekávat pozitivní přístup těch co si jich váží. Nemůžeme být všichni stejní, ale na druhou stranu bychom si měli být v něčem všichni podobní - v lásce k přírodě jako celku, díky které můžeme tu naši myslivost provozovat.
18.5.2011 18:11 vložil Filip Pětivlas
Pane Lengyel, neříkám, že to ostatní nemají srovnané v hlavě. Jenom říkám, že Pavel Beran to má v hlavě srovnané podobně jako já, tzn. že mám na řadu věcí stejné názory a umí to i celkem pěkně podat. Takových příspěvků jako má pan Beran nebo např. Vy si vážím. Když už o něco jde a diskutujete, tak pro své názory máte nějaké hlubší opodstatnění a člověk si pěkně počte, ať souhlasí, či nesouhlasí. Že to ostatní nemají v hlavě srovnané bych si tady nedovolil tvrdit (ani si to nemyslím, jen na to koukají jinak), vždyť by mě sežrali, pač jsem ještě mladej rybíz a ještě mi nezaschlo razítko:-)
18.5.2011 17:48 vložil Jiří Lengyel,starší
Pane Beran,nechci mít poslední slovo,ale přeci jen.Pečlivě jsem si přečetl Vaše oba komentáře(doufám,že jste se překlikl)Až na malé vyjímky i já s Vámi mohu souhlasit.Máte to skutečně v "hlavě srovnané",jak píše Filip,neznamená to však,že ostatní ne?Mě jde jen o to,jak zde bylo mnohokrát řečeno,že i ta proklínaná liška si zaslouží trochu toho citu.Autor fotografie,je,si myslím mladý myslivec,domnívám se,že nejenom srnce měl obeznat ve svém revíru nory.Po ulovení lišky je pozdě bycha honit,tvrzení,že liščata jsou zásobena na několik dní,myslím,že neobstojí.Dovolím si zde napsat jeden svůj příběh:V roce 1956 jsem byl jako lesnický praktikant v bažantici.bylo tehdy ve stejnou dobu co dnes.Chodil jsem každé ráno a večer obeznávat srnce pro hosty.Jednou ráno za tmy jsem seděl na kazatelně u remízu,rozednívalo se a vidím,že po polní cestě směrem ke mě jde liška s polnou mordou čehosi,domníval jsem se,že nese kivokého králíka,sotva se přoblížila na brokový dostřel,střelil jsem,s velikou radostí jsem seběhl s kazatelny a co vidím,místo králíka měla plnou mordičku hrabošů,no co hlavu jsem si z toho nedělal.Co to tak okukuji,přichází polesný Lávička,dej mu Pán Bůh nebe,co jsi střelil, ptá se,a já plný pýchy mu ukazuji svůj úlovek.Tak za to tě nepochválím,řekl,nenapadlo tě,že ta liška má někde mladé a že teď možná pochcípají hlady?Teď koukej,abys našel noru.Nenašel jsem ji,sice za asi čtrnáct dní,jsem střelil čtyři vyběhaná liščata,nevím ale,zda to byla liščata od té lišky.Je to víc jak padesát let,dodnes si to pamatuji.Od té doby jsem pečlivě obeznával nory a na lišku fenu jsem od té doby nezmáčkl,i když jsem lišek ulovil spoustu.Tak mě promiňte,že jsem se vrátil o desítky let zpět....
18.5.2011 17:20 vložil Lukáš Kozelský
Naprostý souhlas s Pavlem Beranem!!!
18.5.2011 16:24 vložil Filip Pětivlas
Ve všem plně souhlasím s Pavlem. Neee jenom u této fotky, ale u všech komentářů, co jsem zatím měl možnost vidět. Máme to v hlavě srovnané, co se týče myslivosti, asi hodně podobně, podle někoho zpřeházené hodně podobně :-). Myslivosti zdar! (i když to slovo pro každého znamená trochu něco jiného)
18.5.2011 15:31 vložil Robin Vytisk
fandim ti, je málo myslivcu co se věnují dravé zvěři
18.5.2011 10:28 vložil Pavel Beran
Přátelé, zkusil někdo z Vás najít noru po soumraku? Neveřili byste, jak to je snadné - prostě jdete po stopě střelené lišky zpátky a jste tam. :-) Jestliže někdo večer uloví lišku, tak je hloupé se ho ptát, jestli našel noru, nemyslíte? Když má někdo kamarády se psy, tak by byl sám proti sobě, aby se jim neozval - je to také součást jím započatého lovu. Když nechce "otravovat" večer, tak to udělá pravděpodobně druhý den dopoledne nebo po práci - ta liščata mají zásoby na několik dní, takže jeden den není nic hrozného. Díky tomu, že jsme vybili medvědy, vlky a skoro rysy, výry a jiné opeřené predátory lišek z důvodu ochrany našich pitomých domestifikovaných zvířat, stala se liška v naší zemědělsky upravené krajině doslova a do písmene téměř vrcholovým predátorem. To mi nikdo nevymluví. Díky tomu, že jsme si jako lidé vzali dobrovolně na bedra být nad ní i nad vším ostatním tvorstvem, měli bychom se takto i chovat - být jejím predátorem ve dne i v noci, tak jako ona je predátorem všemu jinému. Je sice pravda, že lov mláďat je ne zrovna to pravé, ale někdy je i toto potřeba. Někomu je proti srsti ulovení holé zvěře, jinému zase uměle odchovaných bažantů, které si má vypustit z bedny přímo pod flitu, jinému lov lišek v době odchovávání mláďat. Každý má svá pravidla a svůj pohled na myslivost. Kdybysme byli všichni stejní, byla by to asi nuda. V místě (cca 250 ha), kde Láďa lovil tento liščí pár, jsem já osobně loni ulovil 4 lišáky, lišku a jedna liščata. Navíc vím o dalších 2-3 ze stejného úseku. Začátkem letošního roku jsem tam opět na sněhu viděl i 4 lišky najednou. V takovéto koncentraci predátorů nemá nic šanci - možná ani ten chudák hraboš. A co mají potom žrát chudáci chráněné naše i migrující káně? No co se dá dělat - asi pokapou hlady. :-) To je důvod, proč má lov lišek po celý rok význam. Všude se uvádí liška jako zdravotní policie při koncentraci cca 1 ks/500 ha. Ano to je i při 100% navýšení udržitelné, ale ne když bude ta koncentrace 10 x vyšší, jako si troufnu říci že téměř je. Jestliže při této koncentraci ještě budeme lišky hájit, za chvíli nám budou lézt po hlavě. Už teď jsou lišky i kuny součástí příměstských i městských oblastí a do vesnic si standartně chodí pro snadnou kořist. Jestliže je necháme odchovat jen jednou jedinkrát všechna štěňata, budeme se asi divit. Už dnes stačí, že se lovu liščat věnuje jen "pár" obětavých lidí, kterým tento stav tak trochu vadí a že oblasti bez drobné fungují jako množírny, kde se liška loví jen omezeně nebo vůbec. Další věcí je to, že velké množství myslivců jde na srnce, prase nebo jinou spárkatou a prostě na lišku nestřelí, protože by si zradili tu "cennější" zvěř - určitě to není z toho důvodu že se liška "nežere", ale je to proto, že spárkatá dělá škody a je potřeba prodejem zvěřiny nebo trofeje na ty škody si vydělat, že? :-)) Nechtěl bych se dožít toho, že mi budou lišky chodit chcát po vsi a já se budu muset bát, aby se pes někde u kapličky nepodrbal a dostal prašivinu. Promoření populace lišek při ještě vyšší koncentraci bude podstatně větší. Do vesnic budou chodit proto, že venku už nebude co žrát. Je to trochu nadnesené, ale teritoriální chování lišek bude mít vliv na to, že mladé lišky budou čím dál tím více nuceny se svým teritoriem přibližovat k obydlím nás všech. Koukněte se na slovenské medvědy? Chránění macové už si zvykli, že v popelnicích je to fajn a teď aby se pomalu člověk bál vylézt z hotelu. Medvěd tam má podle místních kluků pomalu vyšší hodnotu než člověk - zkuste nějakého v sebeobraně zastřelit a poznáte to na vlastní kůži. Vážím si starších a zkušenějších, přijímám jejich názory i rady, jsem přístupný jakékoli diskusi, ale někdy je potřena řešit určité věci racionálně a ne emotivně. Naši předkové, kteří nám tvořili tolik opěvované tradice se nad lovem liščat nijak nepozastavovali, za to úroveň chovu skoro všech druhů by je překvapila. Asi by se obraceli v hrobě, kdyby viděli, jaké priority zastává dnešní myslivost a jak se co dnes dělá - nemám na mysli naši debatu, ale celkový stav pravidel myslivosti, kterou nám zde tak krásnou zanechali. Doufám, že jsem se nikoho osobně nedotkl, to by mne mrzelo, ale chtěl bych poprosit kolegy co norují, aby vkládali fotky uvážlivě a naopak ty kolegy, co jim to je odporné, aby se zdrželi komentářů a prostě ty naše norovací příspěvky ignorovali. Díky všem a Myslivosti, kynologii, Lovu i Lesu Zdar
18.5.2011 10:27 vložil Pavel Beran
Přátelé, zkusil někdo z Vás najít noru po soumraku? Neveřili byste, jak to je snadné - prostě jdete po stopě střelené lišky zpátky a jste tam. :-) Jestliže někdo večer uloví lišku, tak je hloupé se ho ptát, jestli našel noru, nemyslíte? Když má někdo kamarády se psy, tak by byl sám proti sobě, aby se jim neozval - je to také součást jím započatého lovu. Když nechce "otravovat" večer, tak to udělá pravděpodobně druhý den dopoledne nebo po práci - ta liščata mají zásoby na několik dní, takže jeden den není nic hrozného. Díky tomu, že jsme vybili medvědy, vlky a skoro rysy, výry a jiné opeřené predátory lišek z důvodu ochrany našich pitomých domestifikovaných zvířat, stala se liška v naší zemědělsky upravené krajině doslova a do písmene téměř vrcholovým predátorem. To mi nikdo nevymluví. Díky tomu, že jsme si jako lidé vzali dobrovolně na bedra být nad ní i nad vším ostatním tvorstvem, měli bychom se takto i chovat - být jejím predátorem ve dne i v noci, tak jako ona je predátorem všemu jinému. Je sice pravda, že lov mláďat je ne zrovna to pravé, ale někdy je i toto potřeba. Někomu je proti srsti ulovení holé zvěře, jinému zase uměle odchovaných bažantů, které si má vypustit z bedny přímo pod flitu, jinému lov lišek v době odchovávání mláďat. Každý má svá pravidla a svůj pohled na myslivost. Kdybysme byli všichni stejní, byla by to asi nuda. V místě (cca 250 ha), kde Láďa lovil tento liščí pár, jsem já osobně loni ulovil 4 lišáky, lišku a jedna liščata. Navíc vím o dalších 2-3 ze stejného úseku. Začátkem letošního roku jsem tam opět na sněhu viděl i 4 lišky najednou. V takovéto koncentraci predátorů nemá nic šanci - možná ani ten chudák hraboš. A co mají potom žrát chudáci chráněné naše i migrující káně? No co se dá dělat - asi pokapou hlady. :-) To je důvod, proč má lov lišek po celý rok význam. Všude se uvádí liška jako zdravotní policie při koncentraci cca 1 ks/500 ha. Ano to je i při 100% navýšení udržitelné, ale ne když bude ta koncentrace 10 x vyšší, jako si troufnu říci že téměř je. Jestliže při této koncentraci ještě budeme lišky hájit, za chvíli nám budou lézt po hlavě. Už teď jsou lišky i kuny součástí příměstských i městských oblastí a do vesnic si standartně chodí pro snadnou kořist. Jestliže je necháme odchovat jen jednou jedinkrát všechna štěňata, budeme se asi divit. Už dnes stačí, že se lovu liščat věnuje jen "pár" obětavých lidí, kterým tento stav tak trochu vadí a že oblasti bez drobné fungují jako množírny, kde se liška loví jen omezeně nebo vůbec. Další věcí je to, že velké množství myslivců jde na srnce, prase nebo jinou spárkatou a prostě na lišku nestřelí, protože by si zradili tu "cennější" zvěř - určitě to není z toho důvodu že se liška "nežere", ale je to proto, že spárkatá dělá škody a je potřeba prodejem zvěřiny nebo trofeje na ty škody si vydělat, že? :-)) Nechtěl bych se dožít toho, že mi budou lišky chodit chcát po vsi a já se budu muset bát, aby se pes někde u kapličky nepodrbal a dostal prašivinu. Promoření populace lišek při ještě vyšší koncentraci bude podstatně větší. Do vesnic budou chodit proto, že venku už nebude co žrát. Je to trochu nadnesené, ale teritoriální chování lišek bude mít vliv na to, že mladé lišky budou čím dál tím více nuceny se svým teritoriem přibližovat k obydlím nás všech. Koukněte se na slovenské medvědy? Chránění macové už si zvykli, že v popelnicích je to fajn a teď aby se pomalu člověk bál vylézt z hotelu. Medvěd tam má podle místních kluků pomalu vyšší hodnotu než člověk - zkuste nějakého v sebeobraně zastřelit a poznáte to na vlastní kůži. Vážím si starších a zkušenějších, přijímám jejich názory i rady, jsem přístupný jakékoli diskusi, ale někdy je potřena řešit určité věci racionálně a ne emotivně. Naši předkové, kteří nám tvořili tolik opěvované tradice se nad lovem liščat nijak nepozastavovali, za to úroveň chovu skoro všech druhů by je překvapila. Asi by se obraceli v hrobě, kdyby viděli, jaké priority zastává dnešní myslivost a jak se co dnes dělá - nemám na mysli naši debatu, ale celkový stav pravidel myslivosti, kterou nám zde tak krásnou zanechali. Doufám, že jsem se nikoho osobně nedotkl, to by mne mrzelo, ale chtěl bych poprosit kolegy co norují, aby vkládali fotky uvážlivě a naopak ty kolegy, co jim to je odporné, aby se zdrželi komentářů a prostě ty naše norovací příspěvky ignorovali. Díky všem a Myslivosti, kynologii, Lovu i Lesu Zdar
18.5.2011 09:55 vložil Vlastimil Přikryl
A teď opravdu a naposled.. Vidím, že tyhlety hádky a nesváry nikam nevedou, proto končím s názorováním a přeji myslivosti, aby vzkvétala, měla hodně zastánců a kvalifikovaných lidí kteří ji provádějí. Vím, že jsem popudil proti sobě spoustu kolegů, ale to je prostě normální, co člověk to názor. Omlouvám se a LOVU a Lesu Zdar.
18.5.2011 08:53 vložil Jiří Lengyel,starší
Komentář paní Podhorské je hodný citlivé ženy.Doufám,že jste stačila doběhnout na toaletu....
18.5.2011 08:45 vložil Zdenka Podhorská
Nevím, co tady pořád řešíte, jednou se liška může lovit, tak se loví.Samé chytré názory. No fakt bych se tady z těch chytrolínů po*rala. Tak lovu zdar a hlas +
18.5.2011 08:06 vložil Roman Hlávka
Takže platí - kdo nic nedělá, nic nezkazí. "Dobrý" postoj k věci.
18.5.2011 00:56 vložil Vlastimil Přikryl
Robine nepřihazuj polínka do ohně.
18.5.2011 00:44 vložil Vlastimil Přikryl
Pane Urbánek, ještě jednou Vám vysvětlím, jak to s těma liškama je a dávejte dobrý pozor!! Já jsem myslivcem v Karvinském okrese a pokud víte, tento revír neoplývá žádnými velkými stavy zvěře (ne-li, žádnými). Příklad - kamarád je hospodář na prostějovsku a střílí ročně cca 30 lišek. My, když je už opravdu lovíme a to až od 1. června do konce roku tak jich máme max 10 ks. Tak mi vysvětlete jak je to možné. Já Vám odpovím, prostě to vše záleží na zazvěření revíru. Samozřejmě, že škodná je třeba tlumit, ale zase s úvahou, proto jsme myslivci.
18.5.2011 00:28 vložil Robin Vytisk
gratuluji,jen tak dál
18.5.2011 00:08 vložil Jiří Hlinka
Zcestné to není.Člověk ať chcete nebo ne je součástí přírody a né nad ní jak si dnes lidí myslí a chovají se dle toho.To, že je to každého rozhodnutí zatím si stojím.Jelikož ano někomu to může přijít neetické, ovšem kdo chce mít v dnešní době drobnou musí takto jednat.Tím nechci říct, že za všechno můžou lišky, ale na to zbytku drobné co kde zůstala dokaží napáchat značné škody a je nuté lišku tlumit.Přičemž bych se nebál, že by jsme se někdy dostali do stadia kdy bude liška ohrožený druh.Pane Přikril v dněšní době na této úrvoni říci, že příroda si sama určí kdo bude žít je velmi usměvně.To by platilo a fungovalo kdyby nebylo zemědělství, kdy by se nevakcinovalo proti vzteklině apod.S čím s vámi souhlasím, že by bylo samozřejmě lepší najít noru a "postarat" se o liščata.
17.5.2011 23:25 vložil Vlastimil Přikryl
Pane Urbánek právě o tom mluvím, příroda si sama určí kdo tu bude a kdo ne. Nezlobte se za můj názor. Ale my jsme myslivci a my musíme být nad věcí a ne jak Vy píšete, že je to každého rozhodnutí. Promiňte, ale to je zcestné.
17.5.2011 23:18 vložil Jiří Lengyel,starší
Pan Urbánek nevydržel s nervy,pane Váš názor je scestný,predátor je predátor a člověk jako myslivec je snad něco jiného,nebo ne?Pokud Vás bolí zuby tak se omlouvám.
17.5.2011 23:08 vložil Jiří Hlinka
Lovu zdar.Slušně řečeno pánové běžte s těmadle kecama už doprdele.Todle je káždého rozhodnutí.Jak to asi dopadne s jakýmakoliv mláďtama, když samici vezme predátor?!Taková je bohužel příroda a život!
17.5.2011 23:00 vložil Jiří Lengyel,starší
Zkazím Ti radost,Dianě a Hubertovi neděkuj,bylo to Tvé rozhodnutí ulovit lišku od liščat,ty takovou radost jako Ty asi nemají....
17.5.2011 22:51 vložil Vlastimil Přikryl
Nechci zde rozvádět etiku lovu, ale pokud jdeš na srnce, tak si střel srnce a nenech se svést jednou liškou, která navíc má starost o své potomstvo, nech si to na později. Tyhle lišky tu vždy byly a budou, my to nezměníme a nakonec si sama příroda určí, kdy a kolik tu těch lišek bude. I lišky dokážou, tak jako vlci se rozmnožit natolik, aby svá mláďata vychovali. Proto se omlouvám za svůj kladný hlas (ujelo mi to)a dávám ten pravý.
17.5.2011 22:41 vložil Vladimír Žižka
Lovcův dík. Noru jsem bohužel nenašel
17.5.2011 22:10 vložil Tomáš Palička
Krásná fena a noru si už našel? Nekomentovatelné jinak Lovu zdar.
17.5.2011 22:01 vložil Miroslav Ročňák
LOVU ZDAR!Ať se tak daří dál.

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.