ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

môj najkrajší srnec
môj najkrajší srnec
vloženo: 25.5.2015 09:48
autor: mirojevo

úlovky (svět)

Na skok za hranice Čr
Na skok za hranice Čr
vloženo: 4.11.2020 19:40
autor: Martin Saifrt

trofeje

***
***
vloženo: 6.4.2015 01:01
autor: Jaroslav Vlosovský

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 8.1.2013 08:29
autor: Marek Drha

zbraně

Nůž - damašek a paroh
Nůž - damašek a paroh
vloženo: 3.8.2016 12:49
autor: Karel Obrtál

fotopast

divočáci
divočáci
vloženo: 1.2.2017 15:01
autor: Václav Hryzlík

myslivecké umění

krasavci
krasavci
vloženo: 8.1.2016 13:31
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 233549 fotek (3 dnes)
  • 7965 videí (1 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8912 inzerátů (2 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 749465 komentářů fotek (35 dnes)
  • 12935 komentářů videí (0 dnes)
  • 3295652 hlasování fotek (73 dnes)
  • 56459 hlasování videí (0 dnes)
  • 37677 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 15 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

"Nosorožec"

Srnec ulovený hneď 15. apríla. Keď sa trofej upraví a mierne dofarbí, bude vyzerať super.
vložil: JUDr. Norbert Horváth
vloženo: 20.5.2014 06:00
zobrazeno: 5094x
hodnocení: 8 hlasů



Komentáře:

16.6.2014 15:26 vložil Erika Doležalová
Pane Novák, můj koment byl spíše k lovu (i tomu poplatkovému) obecně, ohledně dobarvování máte pravdu, to by se dít nemělo (pokud nejde o úhyn nebo sanitární lov).
16.6.2014 12:25 vložil Bohumír Novák
No nevim Eriko, co komu daji upravene a dofarbene trofeje. Vždyť je to podvod! Na sobě i na ostatnich.
16.6.2014 07:19 vložil Erika Doležalová
Pane Jiří, neplýtvejte energií na bezvýznamného blbečka, který vám nesahá ani po podrážky bot. Takových anonymních ubožáků je plný internet, obrovští hrdinové schovaní za klávesnicí, ale osobně by si cokoli říct netroufli. To by jim totiž nesmělo chybět právě to, co oba moji lončáci mezi kýtami měli :-)))))))
15.6.2014 19:58 vložil Jiří Lengyel,starší
No,tak to by stačilo,viděl jsem jsem zde již lecos,ale takovou snůšku sprosťáren-to se jen tak nevidí,takové zlé lidi musí Pán Bůh trestat,když nestačí potrestání světské....Doufám,že jsi své vášně již patřičně ukojil,primitive......
15.6.2014 17:48 vložil Erika Doležalová
Tomáš - to víš že jo :-) Máma od selat se střapcem a rážemi :-) A měla tři metráky a vodila 37 selat a dalších 25 měla v sobě.. TY ŠAŠKU :-)))
14.6.2014 22:08 vložil Jiří Lengyel,starší
Pro Tomáše-nevím čím se "Doležalová" provinila,že za 1.Ji tykáte a jistě jste spolu nechodili do školy.Za 2.v jejím komentáři není nic,co by normálního člověka pobouřilo až tak,že Ženu nazvete dobytkem.Četli jsme zde již výrazy,které se hodí spíš do putyky IV.cenové skupiny,ale to bylo mezi chlapy,kteří neudrželi svůj vztek na uzdě,to je smutné....Ale hrubě nadávat anonymně dokáže jen omezenec!K tomu divočáku,když jste již zmínil,Vy víte naprosto přesně,že se jednalo o bachyni,já,na rozdíl od Vás věřím lovkyni,že ulovila kňourka...Znám jmenovanou jako myslivkyni již tři roky,jen chci říci,že její vědomosti jak myslivecké tak lovecké bych Vám přál,Vám,který se schovává za nic neříkající jméno,můžete být třeba Alfons,kdo ví?Nakonec-budete-li sem ještě psát,pak se snažte vždy jen slušně i tak se dá vyjádřit nesouhlas,takto jste Bohužel ten dobytek Vy.....
12.6.2014 21:02 vložil Erika Doležalová
A tak já bych lovce zas tak kategoricky neodsuzovala.. Ani já nemám ráda nepřebarvené a nevytlučené (či částečně nevytlučené) srnce, na druhou stranu chápu člověka, který prostě takovou trofej chce a není možnost čekat. Ruku na srdce, myslím si, že je zde velké procento myslivců, kteří by také neváhali (když mnozí neváhají ulovit třeba čtyřletého medailového srnce - protože jinak by ho střelili sousedi..srazilo ho auto.. tak proč váhat nad raritou) Já bych nestřílela (protože bych nejela lovit v době, kdy srnci nejsou plně vytlučení :-) ale neodsuzuji ty, kteří - když to zákon umožňuje - loví.. Stejně tak bych nehanila poplatkový lov, svým způsobem je to "průmysl", ale spíš těch, kteří ho nabízejí (a zase, mají k tomu své důvody, nájmy mnohých honiteb jsou přímo astronomické a jen prodejem zvěřiny se na něj nevydělá..) Poplatkové lovce taky šmahem neodsuzuji, jistě jsou i bouchalové, kteří chtějí mít zdi plné paroží a jediné co je zajímá, je stisknout spoušť (a ostatní - proč já, přece to platím, dohledejte, vyvrhněte atd...) ale taky jsou ti, kteří třeba ve své honitbě nějaký druh zvěře nemají a rádi by alespoň jednu jedinou trofej doma měli (a nemají zástup kamarádů, kteří by takový lov nabídli "jen tak").
27.5.2014 18:16 vložil Jaromír Kugel
V roli poplatkového hosta jsem se ještě neocitl a možná, že se tak ani nikdy nestane, kdo ví. V roli loveckého průvodce poplatkových hostů se ocitám každý rok několikrát. K tomuto srnci je můj názor následující. Jako lovecký host bych průvodci odmítl lovit, protože si mimo jiné nebudu platit za vlastní ostudu. V tomto případě mi přijdou argumentace závistí naprosto zcestné, asi tak, jako bych někomu záviděl, že má průjem. Jako průvodci se mi tato situace naštěstí nejspíš nenaskytne, protože po šestnáctém květnu jsou u nás takoví srnci již vytlučeni.
22.5.2014 08:40 vložil Bohumír Novák
Smysl poplatkového lovu není těžké pochopit - vydělat peníze, nic proti tomu. Podsouvat někomu v tomto případě závist je dost laciné. Nevím kdo by takovou trofej někomu záviděl (u nás by byl lovec s trofejí v tomto stavu vystaven jen posměchu a pohrdání). Důvod našeho nedorozumnění je asi to, že hodně lidí (včetně mně) často chápe poplatkový lov ještě jako myslivost. Ale myslivost to není, je to lovecký průmysl a tam platí, vše pro zákazníka. Takže asi na ty úpravy trofeje nelze nahlížet tak přísně jako v myslivosti.
22.5.2014 07:07 vložil Martin Platil
Škoda, že si takové srnce nemůže člověk nejprve vyfotit. Nicméně LOVU ZDAR!
21.5.2014 15:44 vložil JUDr. Norbert Horváth
Pán Novák, je ťažké viesť s niekým diskusiu, kto naozaj nechce pochopiť zmysel poplatkového lovu. Viete, závisť je dnes národným športom a mimoriadne ma mrzí, že sa zakrýva pod rúško rôznych argumentácií. Neviem koľko srncov, resp. inej trofejovej zveri máte ulovenej, príp. v koľkých krajinách ste lovili, no z hľadiska diskusie o tejto téme sú nevyhnutné aspoň minimálne skúsenosti v tomto smere. Z mojej strany toľko, ďalší čas venované diskusii s Vami a podobne zmýšľajúcimi ľuďmi považujem naozaj za zbytočný. Pekný deň.
21.5.2014 12:05 vložil Bohumír Novák
jo pochopili... prachy, prachy, prachy... Dobarvování trofeje je nejen neetické ale i podle pravidel CIC zakázané.
20.5.2014 22:03 vložil Peter Staňo
tak vyzera ze sudruhovia to konecne pochopili a nemaju viac slov
20.5.2014 20:10 vložil JUDr. Norbert Horváth
Priatelia komentátori, dnes mám takmer 42 rokov, k poľovníctvu som bol vedený od útleho detstva a dnes sa mu venujem poloprofesionálne. Na Slovensku je v čase lovu vytlčený už každý srnec starší ako rok. V Maďarsku, kde sa srnce lovia od 15. apríla je to závislé od viacerých faktorov. Podstatné však je, že keď sem 15. apríla prídete a postaví sa pred Vás takýto srnec, chcel by som vidieť ako by ste zložili zbraň a povedali loveckému sprievodcovi, aby srnca "pošanoval" ešte zo 2 týždne a potom sa vrátite ho uloviť. Samozrejme, že nelovím a ani svojim hosťom nedávam pokyn na ulovenie priemerného srnca, keď je čo i len sčasti v lyku, no tak raritného srnca ako je na fotke, prípadne vysoko medailového jedinca predsa nemôžte nechať bez výstrelu. Viete ja sa v určitých prípadoch držím čo do poľovníctva zásady jedného môjho priateľa, ktorý medzi chlapmi hovorí, že v poľovačke a "je..čke sa šance neopakujú. Myslite si o mne po tomto komentári čo chcete, no ja som realista a nehrám sa na žiadnemo prehnaného moralistu. Zároveň si však nemyslím ani to, že úpravou trofeje (očistenie od zvyšku lyka a mierne dofarbenie) porušujem nejaké etické zásady alebo, že nedajbože podvádzam. Skúste sa predtým ako niečo ohľadom tejto témy napíšete zamyslieť nad tým, ako to v reále funguje.
20.5.2014 12:19 vložil Jiří Lengyel,starší
Srnce jste ulovil Vy sám pane doktore?Taková nevytlučená,nedofarbená TROFEJ,škoda!
20.5.2014 10:18 vložil Bohumír Novák
Lovu zdar. Přiznám se, že ta úprava a dofarbení trofeje (obzvlášť téhle) ve mně budí velké rozpaky. Měl bych pak pocit, kdykoliv bych se na tu trofej podíval, že jsem se podvedl. Vždy jsem měl za to, že dobarvování trofeje ulovené zvěře je věc naprosto neřijatelná (u uhynulých kusů je to jinak), ale v Maďarsku to možná mají jinak.

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.